Visos knygos

2019 metų gruodžio pradžioje Lietuvos archeologija besidominčius skaitytojus pasiekė kasmetinis mokslinis-informacinis leidinys „Archeologiniai tyrinėjimai Lietuvoje", kuriame apžvelgiami 2018 m. vykdytų archeologinių tyrinėjimų rezultatai. Šio tęstinio, jau trisdešimt aštuntojo, leidinio parengimą iš dalies finansavo Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos. Lietuvos archeologijos draugijai tai jau penkiolikta išleista šios serijos knyga.

Šių metų leidinyje pristatoma informacija apie visus 2018 m. archeologinius tyrimus. Kultūros paveldo departamentas 2018 m. išdavė 571 leidimą archeologiniams tyrimams atlikti. Tai sąlygojo didelę „Archeologiniai tyrinėjimai Lietuvoje 2018 metais" apimtį - net 720 puslapiai. Atsinaujinusi ir pagausėjusi leidinio redakcinė kolegija sėkmingai susitvarkė su iššūkiu laiku apdoroti gerokai išaugusias archeologinių tyrimų informacijos apimtis.

Straipsniai gausiai iliustruoti planais, tyrimų vaizdais ir radinių nuotraukomis bei piešiniais. Jau nusistovėjusi leidinio struktūra ir šiemet išlieka nepakitusi - knygoje 15 skyrių, sudarytų teminiu ir chronologiniu principu. Skyrių pradžioje pateikiami spalvoti žemėlapiai su pažymėtomis leidinyje minimų visų tos rūšies objektų vietomis. Archeologinių tyrinėjimų tendencijas 2018 m. atspindi didelis senamiesčių skyrius, kuriame vyrauja Vilniaus senamiesčio tyrimai. Šalia nuo seno įprastų akmens amžiaus, piliakalnių, kapinynų, pilių ir kitų skyrių, vis daugiau vietos užima moderniųjų laikų tyrimų, dažniausiai susijusių su II Pasaulinio karo ir partizanų veikla, pristatymas.

Archeologai, paveldosaugininkai ir visi Lietuvos archeologija besidomintys skaitytojai šiame leidinyje gali operatyviai surinkti ir susisteminti naujausius duomenis apie juos dominančių tyrinėtų archeologijos objektų vietą, laiką, tyrimų rezultatus.

 

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Leisk savo baimėms kilti, leisk joms imtis savo piktų darbų, o kai pamėgins - sutriuškink jas. Jei nepažabosi savo baimių, - jos tik didės, apspis tave iš visų pusių ir užtvers kelią, kuriuo nori pakreipti savo gyvenimą. 

Kiekvienas vingis, kurio baiminiesi, tėra tuščia vieta, tik atrodanti tarsi paties pragaro vartai.

R.Bach "Mesijo vadovas"

Skaitytojų vertinimai

Okultizmo enciklopedija

Labai patiko

Tiesiog gera knyga

2013 balandžio 5

Balta drobulė

Labai patiko

2013 birželio 22

Vienuolis, kuris pardavė Ferrarį

Vidutinė

Nieko ypatingo.

2013 liepos 9

Troškimas meilės

Vidutinė

Dėl bendro supratimo buvo įdomu tos vi...ršutiniška. Tikrai yra geresnių knygų.

2012 balandžio 18

Auksinis sakalas (4 tomai)

Labai patiko

2016 sausio 19