Istorija, dokumentinė literatūra

Mafijos eksportas
Baltos lankos , 2011 m.
399 psl.
Žanras: Istorija, dokumentinė literatūra
Būklė: Labai gera

Beveik kasdien laikraščiai ir televizija skelbia apie teisėsaugos susidūrimus su mafija ir jos organizacijos narių areštus įvairiose pasaulio šalyse. Prie tokių žinių pripratusi visuomenė į šiuos dalykus reaguoja gana abejingai – retai kam atrodo, jog tai daro nors menkiausią įtaką jų kasdieniam gyvenimui. Bet ar tikrai?
Francesco Forgione’s knyga "Mafijos eksportas: kaip’ndrangheta, Cosa Nostra ir kamora kolonizavo pasaulį" atskleidžia, jog įvairiose valstybėse išsišakojęs mafijų tinklas gali būti gerokai arčiau kiekvieno iš mūsų, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.
Įvairiais dokumentais, bylų medžiaga, tyrimų duomenimis paremta išsami studija pateikia netikėtų faktų apie tris pagrindines Italijos mafijas ir jų vykdomą kriminalinę pasaulio kolonizaciją: narkotikų prekyba užsiimančią ’ndranghetą, kuri tonomis iš Pietų Amerikos į JAV ir Europą gabena kokainą ir kurios nariai gali pirkti laivus taip lengvai, lyg jie būtų nenauji automobiliai; daug sykių Italijoje teistus Cosa Nostros mafiozus, kurie saugiai ir prabangiai gyvena juos išduoti atsisakančioje Pietų Afrikos Respublikoje; pinigų plovimui skirtas kamoros daugianacionalines kompanijas su filialais įvairiose šalyse. Mafijos, kurių metinė apyvarta svyruoja nuo 120 iki 180 milijardų eurų, yra tapusios itin svarbiais pasaulinės ekonomikos veikėjais, galinčiais daryti įtaką vyriausybių sprendimams, kreditavimo sistemoms ir net rinkos taisyklėms. Nuolat investuodamos į legalų verslą, nusikalstamos organizacijos palaipsniui naikina ribą tarp legalios ir nelegalios ekonomikos.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.