Grožinė literatūra, romanai

Kaina: 7,00 €
Linda Olsson knyga Gerumas tavyje
  • Linda Olsson knyga Gerumas tavyje

Marijona Flint gyvena atokioje Naujosios Zelandijos pakrantėje. Vieną dieną bangų skalaujamame paplūdimyje ji sutinka mažą berniuką Iką. Tarp nekalbaus, uždaro vaiko ir vienišės Marijonos ima megztis netikėta draugystė.

Bendraujant su Iku prabunda skaudūs pačios Marijonos vaikystės prisiminimai. Metai, praleisti su seneliu Alandų salose, nerimu ir baime persunktos dienos Stokholme, gyvenant su naująja motinos šeima, mažojo broliuko Danieliaus gimimas, nepaprastai stiprus, bet nelemtai nutrūkęs jųdviejų ryšys ir tragiškai pasibaigusi motinos santuoka.

Kartą Marijona ištraukia Iką leisgyvį iš jūros ir ryžtasi kovoti dėl jo ateities, kad likimo nuskriaustam vaikui daugiau netektų patirti prievartos. Pamažu Iko pasitikėjimas naująja globėja auga, o Marijonos siela rimsta. Jie abu atranda, kad žmogiškas artumas ir meilė ne tik skaudina, bet ir gydo.

Linda Olsson gimė Švedijos sostinėje Stokholme. Stokholmo universitete įgijo teisės bakalauro laipsnį. Prieš išvykdama iš Švedijos 1986 metais, ji siekė karjeros bankininkystės ir finansų srityje. Rašytoja daug keliavo, gyveno Kenijoje, Singapūre, Jungtinėje Karalystėje ir Japonijoje, o nuo 1990 metų apsistojo Naujojoje Zelandijoje. 1993-aisiais, baigusi anglų ir vokiečių literatūros studijas Velingtono Viktorijos universitete (Naujoji Zelandija), Linda Olsson įgijo menų bakalauro laipsnį. 2003 metais tapo Naujosios Zelandijos dienraščio „Sunday Star Times“ paskelbto apsakymo konkurso nugalėtoja. Šiuo metu rašytoja gyvena Oklande.

„Gerumas tavyje“ – tai gražus, jautrus ir poetiškas romanas apie vienatvę ir meilę, praradimus ir džiaugsmingus atradimus, lemtingus praeities atgarsius ir tikėjimą įgimtu žmogaus gerumu. Autorė nepaprastai įžvalgiai atskleidžia, kokia įvairi gali būti meilė: griaunanti, neleistina ir galiausiai – gydanti. Ši knyga, kaip ir ankstesnis Lindos Olsson romanas „Dainuosiu tau švelnias dainas“ („Svajonių knygos“, 2010), tapo tarptautiniu bestseleriu.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Jums taip pat gali patikti

chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Prieš kažką smerkiant, apsiauk jo batus ir praeik jo kelią, paragauk jo ašarų, pajusk jo skausmą... Užkliūk už kiekvieno akmens, už kurio jis buvo užkliuvęs... Ir tik po to kalbėk, kad tu žinai kaip reikia teisingai gyventi...

mintis

Skaitytojų vertinimai

Svetimas veidas

Labai patiko

Dar vienas kupinas įtampos ir meilės Sandros Brown romanas.

2012 spalio 7

Gailutė

Vidutinė

2012 liepos 19

Haris Poteris ir Paslapčių kambarys

Patiko

2019 rugsėjo 6

Triumfo arka

Labai patiko

2013 gruodžio 2