Grožinė literatūra, romanai

Bičių istorija
Tyto alba , 2017 m.
406 psl.
Žanras: Grožinė literatūra, romanai
Būklė: Gera

Maja Lunde (g. 1985 m.) - norvegų scenaristė, knygų vaikams ir jaunimui autorė. „Bičių istorija" - pirmoji jos knyga suaugusiesiems, iškart pavergusi skaitytojus ir tapusi pasauliniu bestseleriu.

Anglija, 1852 m. Mokslininkas ir prekiautojas sėklomis Viljamas skendi neviltyje. Jo tyrimai, regisi, nieko verti, verslas vos gyvas, šeima skursta. Niekas netiki, kad jam pavyks išsikapstyti. Tačiau Viljamas turi idėją, užvaldžiusią visas jo mintis, - sukurti visiškai naujo tipo bičių avilį. Ir tai turėtų pakeisti viską...

JAV, Ohajo valstija, 2007 m. Bitininkas Džordžas visas jėgas atiduoda savo nuošaliam ūkiui puoselėti. Bičių ūkis turi plėstis ir klestėti, o sūnus Tomas - vieną dieną tęsti tėvo pradėtą darbą. Tačiau Tomas svajoja palikti namus ir studijuoti žurnalistiką... Nesantaika tęsiasi tol, kol vieną dieną paaiškėja, kad asmeniniai nesutarimai nebeturi jokios reikšmės, atsidūrus ant katastrofos slenksčio - mat pasaulyje ima dingti bitės.

Kinija, 2098 m. Didžiuliai sodai driekiasi eilėmis, o Tao drauge su kitomis darbininkėmis apdulkina žiedus rankomis, nes bičių jau seniai nė vienos nebėra. Labiau už viską ji trokšta, kad jos trimetis sūnus būtų laimingas. Bet staiga mažajam Veivenui nutinka baisi nelaimė, kurios priežasties niekas nežino... Paaiškėja, kad ant plauko kabo ne tik Tao sūnaus gyvybė, bet ir žmonijos ateitis.

Ar tai trileris? Distopija? Šeimos romanas? Viskas kartu. Viskas susiję. Trys istorijos, trys epochos, bitės ir tyli, kvapą gniaužianti kova už mūsų visų ateitį.

 

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Viešpatie, duok man jėgų, kad galėčiau susitaikyti su tuo, ko negaliu pakeisti, suteik man stiprybės, kad galėčiau kovoti su tuo, ką turiu pakeisti, suteik man išminties, kad galėčiau atskirti viena nuo kito.

Rytiečių malda

Skaitytojų vertinimai

Gražaus elgesio abėcėlė

Labai patiko

2015 rugsėjo 16

Paranormalūs

Patiko

skaiciau, gal pries savaite, o pamaciu...et kiek pamanu, kol skaiciau patiko...

2012 spalio 17

Vikontas de Braželonas I-V

Labai patiko

Šią knygą skaičiau ankstyvojoj paaugly...pro A.Diuma tėvo,na ir sūnaus knygas:(

2013 lapkričio 27

Imperium

Labai patiko

Puiki knyga, papildanti knygu apie sen...i yra tarsi antroji sios knygos dalis.

2012 kovo 29

Jūra, jūra...

Labai patiko

Užburianti knyga. Labai įtraukianti, n... vietas. Labai gražių minčių yra joje.

2012 gruodžio 13