Grožinė literatūra, romanai

Skorpiono lenktynės
Alma Littera , 2012 m.
400 psl.
Žanras: Grožinė literatūra, romanai
Būklė: Gera

Šiandien lapkričio pirmoji, todėl kas nors žus.

Vieni lenktyniauja dėl pergalės, kiti – kad liktų gyvi.
Skorpiono lenktynės vyksta kiekvieno lapkričio pradžioje. Raiteliai stengiasi suvaldyti vandens žirgus ir pasiekti finišo liniją.
Kai kurie raiteliai lieka gyvi.
Kai kurie žūsta.

Knyga laimėjusi ne vieną apdovanojimą, tarp jų – Publishers Weekly geriausios vaikų ir Amazon geriausios 2011 metų paauglių knygos.

Skorpiono jūroje gyvena mėsa mintantys arkliai. Kiekvienais metais salos gyventojai rengia mirtinai pavojingas vandens žirgų lenktynes. Šonas prižiūri vandens žirgus, puikiai pažįsta lenktynių pasaulį – ketverias jų yra laimėjęs. Jei ir šį kartą Šonas laimės, jam bus leista nusipirkti mylimą žirgą. Vaikinas našlaitis: tėvas žuvo per žirgų lenktynes, o mamą paviliojo didžioji sala. Keitė, pravarde Puka, – irgi našlaitė, gyvenanti su dviem broliais. Jos tėvus plaukiojant valtimi sudraskė vandens žirgai. Atžagariai Keitei sunku pritapti prie aplinkos. Ji pirmoji lenktynėse dalyvaujanti mergina, be to, pasiryžusi varžytis su paprastu žirgu, – o tai kelia aplinkinių priešiškumą. Tačiau susidūrusi su kliūtimis Keitė užsispiria ir sukandusi dantis siekia tikslo. Negi Šonas ir Keitė taps niršiais varžovais? O gal jiems lemta patirti pirmąją meilę?

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (2)

Vidutinis įvertinimas: Labai patiko

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.