Grožinė literatūra, romanai

Lestatas
Obuolys , 2010 m.
798 psl.
Žanras: Grožinė literatūra, romanai
Būklė: Gera

Antroji serijos „Vampyrų kronikos" dalis

Šaltame žemės glėbyje penkiasdešimt metų pragulėjusį vampyrą Lestatą pažadina elektroniniai MTV kartos garsai ir vaizdai. Pakerėtas netoliese repetuojančios jaunos grupės „Satan`s Night Out“ jis pasišauna pelnyti pasaulinę šlovę ir nutraukti šimtametę vampyrų tylą.

Lestatas nedvejodamas ir su pasimėgavimu laužo pagrindines vampyrų taisykles: neišsiduok, kas esi, ir nepasakok apie kitus vampyrus. Dar daugiau – jis imasi vadovauti grupei ir išleidžia autobiografiją, kurioje pasakoja apie jauniausio markizo de Lionkūro sūnaus iš Overnė susitikimą su vampyru Magnusu, apie kelis klajonių ir išbandymų amžius, praleistus ieškant paaiškinimo siaubingam savo likimui, nemirtingo gyvenimo prasmės ir sielos draugų.

1985 m. išleista knyga „Lestatas" yra ne tik vienas iš įsimintiniausių romanų apie vampyrus, bet ir meno kūrinys, turintis išliekamąją vertę. Šios knygos gylis ir mastas svaigina kaip ir hipnozuojanti kalba. Pirmoje Vampyrų kronikų serijos dalyje „Interviu su vampyru" vienpusiškai pristatytas Lestatas yra vienas iš sudėtingiausių ir populiariausių A. Rice literatūrinių alter ego, jo faustiški siekiai priartina romaną prie dvasinės literatūros, o jo istorija – tai vampyrų istorija nuo ankstyviausių laikų iki 1984 metų.

Ne Drakula, o Lestatas šiandien yra vampyro etalonas, įkvepiantis nakties gyventojų gerbėjus, kurstąs tęsti vampyrų literatūros tradiciją. Pagal šį romaną Eltonas Johnas sukūrė miuziklą Brodvėjui. Kino kompanija Universal derasi su aktoriumi Robertu Downey jaunesniuoju dėl Lestato vaidmens to paties pavadinimo kino juostoje.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (1)

Vidutinis įvertinimas: Labai patiko

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Kiek žmonių mus turi mylėti, kad būtume laimingi? Du? Penki? Dešimt? O gal tik vienas? Tas, kuris grąžina mums regą. Kuris išsklaido baimę. Kuris įkvepia mūsų būčiai prasmę...

J-P.Sendker "Suderinta širdis"

Skaitytojų vertinimai

Dievų miškas

Labai patiko

labai patiko, itrauke si knyga.

2013 rugsėjo 27

Sename dvare

Labai patiko

NUostabus kūrinys apie mamos ir mergai...ą. MOters padėtį visuomenėje, šeimoje.

2012 birželio 18

Siuntėjas

Labai patiko

Labai gera fantastinė knyga.Bet tarp vaikų dėl jos kyla ginčų, diskusijų

2014 liepos 29

Kaimas prie jūros

Labai patiko

2017 rugsėjo 20

Paslėpti turtai

Labai patiko

Labai patiko,viena is megstamiausiu ma...ktyvas, ir jumoras. Man si knyga Nr.1.

2011 lapkričio 15