Grožinė literatūra, romanai

Karas ir taika I, II, III, IV
Vaga , 1968 m.
Žanras: Grožinė literatūra, romanai
Būklė: Gera

Levo Tolstojaus „Karas ir taika” yra epinis pasakojimas apie XIX a. Rusiją per sudėtingą meilės trikampį, kuris jungia pagrindinius veikėjus.

I tomas Istorija prasideda 1805 m. paskalų ir žmonių perpildytame Sankt Peterburgo vakarėlyje ir seka aristokratiškų Bolkonskių ir Rostovų giminių likimus tuomet, kai Napoleono armija, patiesusi ant menčių visą Europą, įsiveržia į Rusiją. Nuolatinis kautynių karštis staigiai atšaldo žmonių dramas, išstumdamas į priekį esmines patirtis: gyvenimo ir mirties, meilės ir praradimo, dvasingumo ir nevilties klausimus...

II tomas Nikolajus Rostovas grįžta namo atostogų iš husarų pulko ir randa savo šeimą ant bankroto ribos. Nepaisydamas motinos maldavimų susirasti turtingą nuotaką, Nikolajus lieka ištikimas meilės priesaikai, kurią davė bekraitei pusseserei Soniai.


Nuobodų santuokinį gyvenimą į karą iškeitęs Andrejus Bolkonskis gauna kovos krikštą ir tik sunkiai sužeistas suvokia, kokios tuščios buvo jo ambicijos. Jaunoji Nataša Rostova ruošiasi į pirmąjį savo gyvenimo balių. Jis, kaip ir karas, sujauks gyvenimą ne vienam...

III tomas 1812 m. Rusija stoja nuožmaus pavojaus akivaizdon. Carui Aleksandrui nelieka nieko kita, tik skelbti karą per Rusiją sparčiai žengiančiai Napoleono armijai su gudriu strategu priešaky. Tačiau garbingai atlaikiusi Borodino mūšį rusų armija priversta trauktis, palikusi Maskvą prancūzų malonei.


Karas užvaldo visus: ką apninka didvyriškas noras ginti tėvynę, ką – maniakiška mintis nužudyti Napoeloną, o kas tiesiog su siaubu stebi, kaip chaosas glemžia gyvybes, naikina turtus ir žmonių moralę...

IV tomas Priešo kareivių trypiama ir naikinama Maskva – aristokratiškų rusų giminių likimo simbolis. Karo didybę ir euforiją seniai išsklaidė kautynių žiaurumai, anksčiau ar vėliau kiekvienam teko pajusti savo būties trapumą.


Priverstų bėgti iš namų, artimuosius praradusių Rostovų, Bolkonskių, Bezuchovų keliai vėl susiduria neįtikėtinomis aplinkybėmis, mezgasi nauji ryšiai, bunda nauji jausmai ir viltys. Tik jos susijusios su taika, nes karas, rašytojo įsitikinimu, nepateisinamas ir neatleistinas.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (1)

Vidutinis įvertinimas: Labai patiko

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Mes dažnai ištvermingai elgiamės sunkiais gyvenimo momentais, tačiau mus po truputį palaužia smulkmenos. O juk taip yra todėl, kad mes perdedame jų reikšmę savo gyvenime. Nesijaudink dėl smulkmenų, kurios vertos paniekos ir užmaršties. Prisimink, jog gyvenimas per trumpas, kad jį eikvotume smulkmenoms.

D.Karnegis "Kaip įveikti stresą ir pradėti gyventi"

Skaitytojų vertinimai

Trisdešimties metų moteris

Vidutinė

Onorė de Balzakas „Trisdešimties metų ...a pakankamai. Ar skaityčiau dar? – Ne.

2013 gegužės 22

Vėjo vardas

Labai patiko

Negalėčiau sakyti, kad esu tokios lite...užkietėjusiems fantastikos mėgėjams :)

2018 birželio 1

Altorių šešėly

Labai patiko

2012 gegužės 26

Jūsų pasąmonės galia

Patiko

Kaip tik skaitau šitą knygą. Iš esmės ...ti tą tekso dalį (o jos deja nemažai).

2012 liepos 16

Labai patiko

2014 gegužės 8