Žodynai, žinynai, vadovėliai

Lietuvių žargono žodynėlis
Alma Littera , 2007 m.
192 psl.
Žanras: Žodynai, žinynai, vadovėliai
Būklė: Gera

Mažai rastume lietuvių, nežinančių, kas yra navarotas, krūtas, chebra, parintis, kompas. Daugeliui suprantamos ir savitos tokių žodžių kaip apšalti („nustebti“), atšokti („atsikabinti, neįkyrėti“), čiuožti („nešdintis“), grybauti („ ką neteisingai daryti; nusišnekėti) reikšmės. Vis dėlto šių žodžių ir reikšmių bergždžiai ieškotume lietuvių kalbos žodynuose. Kaip asmenys be pilietybės jie klaidžioja bendrinės kalbos paribiais ir užribiais, stoja sienos perėjimo punktuose vildamiesi – o gal priims? Jų vardas žargonybės – žodžiai be valstybės, be tapatybės, be paso, jų gyvenamoji vieta – žargonas.

Šis pirmasis spausdintinis lietuvių žargono žodynėlis – tai žargonybių pasas. Čia surinkta ir aprašyta apie 1700 žargono žodžių ir frazeologizmų, per 2000 reikšmių, pateikta beveik 400 fonetinių, gramatinių ir rašybos variantų, per 500 nuorodų į sinonimus ir kitus susijusius žodyno straipsnius, gausybė vartosenos pavyzdžių, atskiras daugiausiai sinonimų turinčių žargonybių sąrašas. Žodžiai ir pavyzdžiai rinkti iš interneto, grožinės literatūros, spaudos, televizijos, radijo arba nugirsti gatvėje, troleibuse, parduotuvėje, vakarėlyje. Jie atspindi įvairių visuomenės sluoksnių, skirtingų interesų, išsilavinimo ir kultūros lietuvių gyvąją kalbą.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

...žmonėms norėjau pasakyti tik tiek, kad jeigu jie taip labai trokšta laisvės ir džiaugsmo, turi pramerkti akis ir suprasti, jog šitie dalykai glūdi ne kur kitur, o tik juose pačiuose. Pasakyk sau, kad tai tavyje - ir toks būsi! Elkis taip, lyg pats tuos dalykus valdytum - ir valdysi!

R.Bach "Iliuzijos"

Skaitytojų vertinimai

Aukštujų Šimonių likimas

Labai patiko

Skaičiau šią knygą ,būdama jauna. Iki ...iliaus karaliaus" Simonaitytės ,knygų.

2014 rugsėjo 24

Eleonorai Olifant viskas gerai

Patiko

2019 birželio 15

Jurgis ant stogo, Palangoj ir kitur

Labai patiko

2017 vasario 5

Pepė ilgakojinė

Patiko

2013 rugpjūčio 12

Virpėjimas

Labai patiko

2019 liepos 21