Visos knygos

Guy de Maupassant'as (Gi de Mopasanas, 1850-1893) - moderniosios smulkiosios prancūzų prozos meistras. Gimė Normandijoje; išsiskyrus tėvams, liko su motina, jo gyvenime atlikusia reikšmingą vaidmenį, o ir motinystės tema jo kūryboje atskleista itin jautriai.

Jaunystėje Maupassant'as apibūdinamas kaip itin „gyvybingas": buvęs pašalintas iš seminarijos, vėliau Sorbonoje studijavo teisę, netrukus išėjo savanoriu į  Prancūzijos-Prūsijos karą. Grįžęs įsidarbino valstybės tarnyboje, rašė straipsnius spaudai. Pamažu įsiliejo į literatūrinį gyvenimą, susibičiuliavo su Gustavu Flaubert'u, Émile'iu Zola, Ivanu Turgenevu, Henry Jamesu. Maupassant'as - Flaubert'o „literatūrinis sūnėnas" - išleido beveik 300 smulkiosios prozos kūrinių, 6 romanus.

Romanas „Vieno gyvenimo istorija" (1883) - dėl rašytojo fotografiškai  tikslios atminties, preciziškai dailaus sakinio ir jautrios plunksnos - dramatiškas moters gyvenimo paveikslas, áukštosios XIX a. Prancūzijos gyvenimo būdo mados ir dvasinės negandos.

Gyvenimas, matote, nėra nei toks jau geras, nei toks jau blogas, kaip galvojama.

{...} du žmonės niekada negali prasiskverbti iki vienas kito sielos, iki minčių gelmių, {...} jie gali eiti šalia vienas kito, kartais apsikabinę, bet ne susilieję, ir kad dvasinė mūsų esmė visą gyvenimą klaidžioja vieniša.

 

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (1)

Vidutinis įvertinimas: Patiko

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.