Visos knygos

Privati sala Egėjo jūroje, kurioje laivininkystės magnatas Markas Timoleonas stebi pasiruošimus šventei. Jachtomis atplukdomi žymūs svečiai, veidrodžiuose atsispindi gėlių puokštės ir žvakės. Bet magnatas dvidešimt penktajam dukros gimtadieniui turi ir slaptą planą: visa kontroliuojantis tėvas nori įkalbėti ją nutraukti nėštumą. Dukra nežino, kad tėvas slapta ją seka, kad audringas ir nevykęs jos gyvenimas ir slaptas romanas jam jokia paslaptis. Tačiau ir dukra, savo ruožtu, turi slaptų kozirių.
„Gimtadienio šventė“: visa diena ir visa naktis, dvidešimt keturios valandos, per kurias Marko Timoleono praeitis ir dabartis praslenka pro skaitytojo akis tarsi niūrių debesų virtinė. Vaikystė, be žinios dingęs tėvas, pirmosios vedybos, sūnaus žūtis, antrosios vedybos, jachtos ir lėktuvai, žmonos ir meilužės... Kvapą gniaužiantis lėtas, tačiau užtikrintas kopimas į turtingųjų Olimpą ir stoiška vienatvė. Turtai, neatnešantys laimės.
Magnatas vienišas, ciniškas, savotiškai žmogiškas ir drauge didingas – tarsi karalius Egėjas, laukiantis, kol Tesėjas grįš, nugalėjęs Minotaurą. Niekieno nemylimas, gudrus ir keistai išmintingas, pilnas baimių ir prisiminimų, Markas Timoleonas – figūra, kuriai suprasti reikia pastangų.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (1)

Vidutinis įvertinimas: Vidutinė

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.