Visos knygos

Ši knyga – tikra istorija apie jemenietę mergaitę, kuri išdrįso mesti iššūkį atgyvenusioms savo šalies tradicijoms, pareikalaudama skyrybų. Ir jai pavyko!

„Mano vardas Nudžud, esu kilusi iš vieno Jemeno kaimelio. Man dešimt metų. Bent jau manau, kad tiek. Mano šalies kaimuose gimę vaikai neturi dokumentų, nes jų gimimas nėra registruojamas. Tėvai prievarta ištekino mane už triskart vyresnio vyro, su kuriuo aš patyriau daug skriaudos. Vieną rytą, išleista pirkti duonos, sėdau į autobusą ir susiradau teismo rūmus, kur vienas teisėjas maloniai sutiko mane išklausyti...“

Arabijos pusiasalio šalyje, kurioje daugiau nei pusė merginų ištekinamos dar nesulaukusios 18 metų, jai pirmajai pavyko išsiskirti. Jos poelgis rado didelį atgarsį viso pasaulio žmonių širdyse ir sujaudino tarptautinę žiniasklaidą.

Niekam nežinoma auka virto didvyre – ji pasakoja savo istoriją, kad nutrauktų tylą. 2008 metų lapkričio 10 dieną Niujorke jauniausiai pasaulyje išsiskyrusiai moteriai buvo suteikta Metų Moters premija, kurią jai skyrė Amerikos moterų žurnalas GLAMOUR. Būdama vos dešimties metų, ji dalijasi šiuo netikėtu pripažinimu su tokiomis garsiomis moterimis kaip Nikole Kidman, Kondoliza Rais ir Hilari Klinton! Šiai jemenietei, šiandien tetrokštančiai gyventi normalų mergaitės gyvenimą, tai yra labai daug. Ir tai nusipelno plataus įvertinimo.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (1)

Vidutinis įvertinimas: Patiko

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Bet aš netikiu atsitiktinumais. Jų nėra. Visa, kas nutinka gyvenime yra tavo paties nulemta. Visas "atsitiktines" nesėkmes, visas nelemtis, visus džiaugsmus ir katastrofas gimdome mes patys. Kiekvienas fiasko yra nesuvoktų norų išsipildymas, slapta pergalė. Kol dar laikaisi pasaulio, kol dar nepasiduodi, jokia jėga negali tavęs priveikti. Viskas, absoliučiai viskas priklauso nuo tavęs...

R.Gavelis "Vilniaus pokeris"

Skaitytojų vertinimai

Tarp pilkų debesų

Labai patiko

Labai patiko si knyga. Tai tikra istor...iu patirti kaip sios knygos veikejams.

2014 birželio 11

Mylėti tą, kuris šalia

Labai patiko

2014 gruodžio 2

Tarantulas

Labai patiko

Geras ir filmas,tik turinys siek tiek skiriasi..

2013 lapkričio 5

Penkiasdešimt pilkų atspalvių

Vidutinė

Tikrai yra geresnių knygų, taciau mada...ot naudos išblėsusiam lyt.potraukiui:)

2014 vasario 8

Alisa stebuklų šalyje ir veidrodžių karalystėje

Labai patiko

Puiki.... Skaiciau vaikysteje... Saugau lentynoje... Reiskia vertinga knyga :)

2012 rugsėjo 18