Visos knygos

Musulmonai ir jų islamai
Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras , 2016 m.
152 psl.
Žanras: Visos knygos
Būklė: Gera

Knygoje "Musulmonai ir jų islamai" pristatomas islamo istorinis raidos kelias ir šios pasaulinės religijos pamatiniai tekstai bei iš jų kildinami tikėjimai ir religinės prievolės. Supažindinama su klasikinėmis (istorinėmis) islamo plotmėmis, jų pamatinėmis idėjomis bei praktikomis nuo islamo susiformavimo VII a. iki XVIII-XIX a. sandūros, kai musulmonų visuomenėse pradėjo burtis refleksyvūs religiniai sąjūdžiai, kritiški klasikinių islamo tradicijų atžvilgiu. 

Nemažai vietos skirta islamo atgimimo, vadinamojo revaivalistinio islamo, atmainų ir formų pristatymui pastaraisiais keliais šimtmečiais. 

Pabaigoje aptariama bendresnė nūdienos musulmonų socialinė gyvensena tiek musulmoniškuose kraštuose, tiek išeivijoje.


"Musulmonų visuomenės yra ne ką mažiau įvairialypės nei vadinamosios Vakarų visuomenės, todėl kalbant apie musulmonus visuomet pravartu įsisąmoninti, apie kuriuos ar kokius musulmonus kalbama. Musulmonų įvairovė natūraliai pagimdė islamo ar net islamų įvairovę. Todėl į musulmonus ir jų islamus reikėtų žiūrėti kaip į margą mozaiką, kurioje tačiau neverta ieškoti „teisingo" ar „tikrojo" islamo, bet labiau siekti suvokti tarpusavyje besivaržančių islamo atmainų ir formų savitumą, kartu ir savitą teisingumą bei tikrumą."


Autorius

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Kiti žmonės. Jų nepažįsti, jie gyvena savo nepažįstamą gyvenimą, tačiau kiekviename nepažįstamame gyvenime yra dalykų, kuriuos lengvai atpažįsti. Kiekviename gyvenime rasi neišsipildymo jausmą, pradinės nuostabos liekanų. Lyg fantomas neaiškų, bet skaudų prisiminimą, kad pro kažką praeitą, kažkas apleista ar tiesiog prarasta. Šiaip ar taip, visa tai banalu, visai kasdieniška ir nėmaž nepanašu į pasaulio pabaigą. Priešingai, kaip tik tai galbūt užtikrina, kad pasaulis juda toliau, nenugrimzta, kai kasnakt vyrai ir moterys visame Žemės rutulyje guli nemiegodami, manydami, kad tasai kitas šalia sau miega...

J.C.Grondahl "Kitokia šviesa"

Skaitytojų vertinimai

Urvinio lokio gentis. Pirmykštė moteris 1 knyga

Labai patiko

tai viena geriausių paskutiniu metu ma...i istorija tikrai labai mane sužavėjo.

2013 balandžio 26

Pragaišties liepsnose

Patiko

2019 gegužės 5

Užkietėję viengungiai

Patiko

Knyga vienam kartui,nepatiko rasymo st... iki 137 puslapio,paskui susiskaite...

2016 liepos 31

Rytas aušta

Labai patiko

2017 kovo 6

Dievų miškas

Labai patiko

Nuostabi knyga... klasika...

2012 rugsėjo 7