Visos knygos

Šokoladas
Versus aureus , 2009 m.
352 psl.
Žanras: Visos knygos
Būklė: Gera

Pardavinėju sapnus, svajones, mažytes paguodas, saldžias nekaltas pagundas, kad su trenksmu nusodinčiau gausybę šventųjų ant riešutų ir rytietiškų saldumynų.

Vieniša motina Viana Rošė su dukrele Anuka atvyksta į mažą Prancūzijos miestelį, čia jos atidaro šokoladinę „Dangiškieji migdolai". Klebonas Frensis Reino supranta tai kaip akibrokštą ir įžvelgia tame moralinį pavojų: šokoladinė sumenkino bažnyčios, taigi ir jo, galią parapijiečiams. Tačiau visuomet besišypsančiai Vianai, rodos, tai nė motais: ji gamina skanėstus, bičiuliaujasi su bendruomenės atstumtaisiais, planuoja Šokolado festivalį. Moteris įneša permainų į miestelio gyvenimą, taip sukeldama dar didesnį klebono ir jo parankinių pasipiktinimą. Niekas nežino, kuo šis nesutarimas baigsis: ar pašalietė bus palaužta, o gal ji pakankamai stipri, kad atlaikytų priešiškai nusiteikusios bendruomenės spaudimą?

„Šokoladas" - tai istorija apie išorinius ir vidinius konfliktus, nuklydimus, kitoniškumą ir neapykantą, galinčią paskatinti veikti neapgalvotai. Kartu tai istorija apie toleranciją, žmogiškumą, tarpusavio santykius, draugystę ir mažus džiaugsmus. Ir, žinoma, šokoladą.

Joanne Harris (g. 1964) - anglų rašytoja, išgarsėjusi 1999 m. pasirodžius romanui „Šokoladas", kuris sulaukė didžiulės sėkmės: Sunday Times perkamiausių knygų sąraše jis atsidūrė pirmoje vietoje, taip pat pelnė ne vieną apdovanojimą. Pagal knygą pastatytas to paties pavadinimo filmas.

 

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (1)

Vidutinis įvertinimas: Patiko

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

...žmonėms norėjau pasakyti tik tiek, kad jeigu jie taip labai trokšta laisvės ir džiaugsmo, turi pramerkti akis ir suprasti, jog šitie dalykai glūdi ne kur kitur, o tik juose pačiuose. Pasakyk sau, kad tai tavyje - ir toks būsi! Elkis taip, lyg pats tuos dalykus valdytum - ir valdysi!

R.Bach "Iliuzijos"

Skaitytojų vertinimai

Golemas

Labai patiko

2014 sausio 17

Pavojinga meilė. Bado žaidynės 2 knyga

Labai patiko

2012 gegužės 19

Meistras ir Margarita

Labai patiko

2015 balandžio 22

Ana ir prancūziškas bučinys

Labai patiko

labai patiko. Užsikabinau nuo 3 skyria...ičiau labai greitai. Nuostabi knyga :)

2014 birželio 19