Visos knygos

Louiso Sacharo „Duobės" (1998) vos pasirodžiusios sulaukė pripažinimo ir pelnė begalę apdovanojimų, tarp jų nacionalinę premiją, Newbery medalį, jas geriausia metų knyga jaunimui išrinko Publisher‘s Weekly, The New York Times ir School Library Journal, taip pat Amerikos bibliotekų asociacija.

Knygoje pasakojama paauglio Stenlio Jelnatso istorija nuo tos dienos, kai už nusikaltimą, kurio nepadarė, jis patenka į pataisos darbų stovyklą prie Žaliojo ežero. Čia daugybė berniukų kasdien turi iškasti po duobę dykumoj išdžiūvusio ežero dugne - mat taip, anot prižiūrėtojų, „ugdoma asmenybė". Bet greit Stenlis suvokia, kad asmenybės ugdymas nėra tikroji jų sunkaus ir beprasmiško darbo priežastis, - stovyklos viršininkė kažko ieško... Stenlis nusprendžia išsiaiškinti tiesą, patiria daugybę išbandymų ir per savo nelaimės draugą Nulį sugrąžina seną senelių moralinę skolą.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (1)

Vidutinis įvertinimas: Patiko

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Seniems melagiams, visą gyvenimą vaidinusiems, pasitaiko tokių valandėlių, kada jie tiek įsimaivo, jog iš tikrųjų dreba ir verkia iš susijaudinimo, nors jau tą pačią akimirką (ar vos po sekundės) galėtų patys sau pašnibždėti: “Juk tu, senas begėdi, meluoji, juk tu ir dabar esi tik aktorius, nepaisant tavo “švento” rūsčio ir “šventos” rūsčio minutės".

F.Dostojevskis "Broliai Karamazovai"

Skaitytojų vertinimai

Kalifo rūmai

Labai patiko

2012 rugsėjo 1

Dievas visada keliauja incognito

Labai patiko

2017 rugpjūčio 31

Vienas plius vienas

Labai patiko

2015 liepos 9

Aš mylėjau manipuliuotoją

Labai patiko

Šią knygą galiu vertinti tik teigiamai... rašymo stilius, įtraukianti istorija.

2012 lapkričio 4