Visos knygos

Moksliniais tyrimais nustatyta, kad 50% žmogaus sveikata priklauso nuo gyvensenos, 30 - 40% nuo jį supančios aplinkos, 10 - 15% nuo paveldėjimo ir tik 8 - 10% nuo sveikatos apsaugos. Kiekvienam žmogui suteiktas tam tikras sveikatos potencialas, kurį jis turi stiprinti visą gyvenimą. Žmogus pats gali įvertinti ne tik savo negalavimus, funkcinį pajėgumą bei psichologinę sveikatą, bet ir galimas sveikatos sutrikimo priežastis. Jis pats turi rūpintis sveikata, stiprinti ir gerinti ją.
Norint išsaugoti sveikatą ir nepakenkti gyvenimo kokybei, būtina laikytis tam tikrų gyvensenos principų: sveika mityba, fizinių ir psichoemocinių galių stiprinimas, fizinis lavinimas ir grūdinimas. Tam pasiekti reikia ne tik noro, bet ir valios bei žinių. Tik išsilavinęs žmogus gali suprasti, kaip reikia rūpintis savo sveikata, stiprinti budrumą sveikatos požiūriu.
Ši knyga, pateikia daug informacijos apie dažniausias širdies ir kraujagyslių, atramos ir judėjimo sistemos, virškinimo sistemos, odos, akių, peršalimo ir vaikų ligas. Besikeičiant ekonominėms sąlygorns ir sveikatos priežiūros pobūdžiui, vis didesnį vaidmenį atlieka savigyda. Knygoje kaip tik pateikti patarimai, kaip švelniąja, (alternatyviąja, biologine) medicina, natūraliomis priemonėmis pagelbėti sau ir kitam. Tačiau nepasiekus norirnų savigydos rezultatų, t.p. jeigu gydantis kyla klausimų, būtina kreiptis į šeimos gydytoją.
Prof. habil. dr. Leonardas Lukoševičius

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Jeigu kas sugebėtų pažvelgti į mus iš aukštai, pamatytų, kad pasaulis yra pilnas skubančių, suprakaitavusių, labai pavargusių žmonių ir vėluojančių, pasiklydusių jų sielų, kurios nesuspėja bėgti su savo šeimininkais.

O.Tokarczuk “Pamesta siela”

Skaitytojų vertinimai

Baltoji piramidė. Ateivių pėdsakai Rytų Azijoje

Labai patiko

Turejau galimybe pakeliauti po Rytu ir... Gera ir idomi knyga - aciu autoriui !

2012 liepos 19

Ero. Viktorija

Labai patiko

Puiki knyga

2018 balandžio 4

Tikėtina istorija

Labai patiko

Keista, kad šią knygą daugelis perska... tiesa yra kiekvieno mūsų požiūryje.

2013 lapkričio 6

Alchemikas

Vidutinė

2012 sausio 14