Memuarai, biografijos, raštai

Vietoj dienoraščio 1970-1975
Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla , 2019 m.
1253 psl.
Žanras: Memuarai, biografijos, raštai
Būklė: Labai gera

Ne vienos skaitytojų kartos pamėgto lietuvių rašytojo Juozo Baltušio archyvai galiausiai pasiekė dienos šviesą. Pirmasis tomas - „Vietoj dienoraščio. 1970-1975" atskleidžia daugybę dramatiškų asmeninių rašytojo išgyvenimų ir pasakoja laikmečio istoriją. 


Juozo Baltušio dienoraščiai buvo perskaityti ir įvertinti visiškai neseniai. Pagal jo testamente išreikštą valią, tik praėjus 25 metams po mirties buvo galima peržiūrėti tai, ką rašytojas paliko. Iki šiol visas jo paveldas buvo saugomas archyvuose. Juos atvėrus paaiškėjo, kad rašytojas nuo 1970 metų iki pat savo mirties rašė savotiškus dienoraščius, įžvalgas, pastabas. Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla išleido pirmąjį šių dienoraščių tomą, apimantį 1970-1975 metus. 


Knyga „Vietoj dienoraščio. 1970-1975" - itin gilus ir autentiškas laikmečio dvasios ir realijų įvertinimas. Juose rašytojas kalba ir apie save, savo ambicijas bei apmąstymus, tačiau taip pat pateikia tuomečių įvykių Sovietų sąjungoje vertinimą, aprašo rašytojų kasdienybę, kalba apie savo šeimos dramą ir atskleidžia žmogaus santykių sudėtingumą. 


Politinių, kasdienių įvykių interpretacijos, įvairių rašytojo Juozo Baltušio aplinkos žmonių vertinimai - ne tik literatūriškai, bet ir istoriškai reikšminga medžiaga. Nors iki šiol J. Baltušio literatūrinis palikimas buvo laikomas vertingu, o skaitytojai rašytoją labai mėgo, jis vis dar vertinamas nevienareikšmiškai. Atgimimo laikotarpiu išsakytos mintys ir laikysena sovietmečiu sulaukdavo ir kritikos, ir tiesiog skirtingų vertinimų. Panašu, kad galiausiai, atvėrus slaptas duris į rašytojo archyvus, bus aiškiau, kuo, kaip ir kodėl gyveno Juozas Baltušis, kokios mintys sukosi rašytojo galvoje.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Galiausiai nugalėtojais tampa tie, kurie analizuoja, kas buvo negerai, ir pakeičia savo gyvenimą, kad tai daugiau nepasikartotų. Priešingu atveju gyvenimas tave mėtys ir vėtys tol, kol išmoksi tas pamokas. "Jei tau šuo įkando trečią kartą, gali būti tikras, jog kaltas ne šuo."

M.V.Hansen, R.G.Allen "Milijonierius per minutę"

Skaitytojų vertinimai

Sapnų valgytojų stiklo knygos

Patiko

Knygos pavadinimas neskatino skaityti,...s, nieko panašaus dar neteko skaityti.

2014 sausio 2

Užnuodytas kraujas

Labai patiko

Vertas dėmesio romanas. Intriga išlaik...skriaudos, žalingų priklausybių temos.

2012 liepos 14

Dvynės

Patiko

2016 lapkričio 20

Hipnotizuotojas

Labai patiko

Super detektyvas. Įdomus siužetas, netikėta atomazga.

2012 gruodžio 2

Ragana ir lietus

Patiko

sutinku,sovietmečiu pasirodžiusi knyga...rė sulaukė kritikos... ir susižavėjimo

2016 lapkričio 29