Istorija, dokumentinė literatūra

Įvykiai, sukrėtę Lietuvą
Obuolys , 2012 m.
358 psl.
Žanras: Istorija, dokumentinė literatūra
Būklė: Gera

Patyręs televizijos žurnalistas ir laidų vedėjas Egidijus Knispelis išleido savo pirmąją kriminalinės dokumentikos knygą „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“, kurioje atskleisti šiurpiausi pastarųjų dešimtmečių Lietuvos nusikaltimai, nuskambėję per visą šalį.

Tiriamosios žiniasklaidos veteranu laikomas E. Knispelis tikina, jog rašydamas knygą rėmėsi tik patikrinta informacija: „Mano tikslas – sužinoti, kaip buvo iš tikrųjų. Mano dėmesio objektas – įvykių tyrimo užkulisiai. Bet informaciją apie tai privalau gauti iš „pirmų lūpų“. Tuo mano surinkta medžiaga skiriasi nuo kitų“.

Prieš atskleidžiant šokiruojančias istorijas knygos autorius teigia peržiūrėjęs dešimtis tūkstančių dokumentų, ėmęs TV interviu iš daugiau nei 300 žmonių, dar tiek žmonių pakalbinęs be filmavimo kamerų: „Jeigu kas mano, kad tam užteko perskaityti senus laikraščius, labai klysta.“

Gausiai iliustruotoje knygoje – tragiškų nusikaltimų bylos, pradėtos gvildenti 2010-2011 m. Egidijaus Knispelio rengiamose televizijos laidose. Istorijos papildytos anksčiau nutylėtais faktais, gautais iš nukentėjusiųjų ir aukštų pareigūnų, bei niekur kitur nepublikuota medžiaga, pavyzdžiui, netikėtu laišku, kurį autorius gavo iš kunigo R. Mikutavičiaus nužudymo organizatoriaus, nuteisto iki gyvos galvos.

„Ne visi apiplėšimai ir nužudymai tampa visuotinio domėjimosi objektu. Žiniasklaida gali pranešti apie įvykį, ir visi jį pamirš. Kad juo domėtųsi, kad tai jaudintų, turi įvykti kai kas daugiau. Apie tą „daugiau“ ir norėjau papasakoti,“ – teigia E. Knispelis.

Knygoje atskleistos istorijos apie serijinį žudiką Antaną Varnelį ir pakelių maniaką Kazį Jonaitį, netikėčiausios Boriso Dekanidzės sulaikymo aplinkybės, Kunigo Ričardo Mikutavičiaus nužudymo byla ir amžiaus nusikaltimu vadinamos penkių milijonų vertės meno kūrinių kolekcijos vagystės detalės, garsiausia Lietuvoje tėvažudystės istorija.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (1)

Vidutinis įvertinimas: Labai patiko

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

V i s i mes esame patyrę akimirkų, priverčiančių stabtelėti, atsitiesti, susitelkti ir susivokti, kas esame. Visos kliūtys, pasitaikančios mūsų kelyje, yra prasmingos. Tik nuo to, ar būsime atviri ir mokysimės iš šių iššūkių, priklausys, ar mums pasiseks, ar įklimpsime giliau.

O.Winfrey "Mano gyvenimo atradimai

Skaitytojų vertinimai

Šėtoniškos išleistuvės

Patiko

Apysakos įdomios, tačiau manau, kad bū...kus pasirinkimas penktadienio vakarui.

2013 balandžio 3

Karina, Mauno duktė

Patiko

2012 lapkričio 30

Stiklinė pieno

Labai patiko

Stipresnių nervų skaitytojams :) Bet tikrai gera knyga, verta dėmesio :)

2012 kovo 4

Puikybė ir prietarai

Patiko

2013 lapkričio 30

Futurologų kongresas (SF 32)

Patiko

Mokslinė fantastika + absurdiškas humo.... Knyga arba patiks arba bus šlamštas.

2015 vasario 20