Istorija, dokumentinė literatūra

Kaina: 5,00 €

Per stulbinamai trumpą laiką WikiLeaks sugebėjo išnirti iš nežinios ir iš mažai kam žinomos radikalų svetainės tapti garsiu internetiniu naujienų portalu. Ypač po to, kai Assange‘as paskelbė nutekintą slaptą filmuotą medžiagą, kurioje į orą pakilusio JAV armijos sraigtasparnio pilotai, lyg žaisdami kompiuterinį žaidimą, Bagdade sušaudė du Reuters darbuotojus. Po šio sėkmingo žingsnio buvo dar vienas, sukėlęs dar didesnę sensaciją, – precedento neturintis sandėris su Londono dienraščiu Guardian, išspausdinusiu šimtus tūkstančių įslaptintų JAV karo lauko raportų iš Afganistano ir Irako; dauguma jų buvo demaskuojamo pobūdžio.
Trisdešimt devynerių australas Assange‘as – genialus programišius. Kai kada jis būdavo žavus, gebantis pajuokauti ar žarstyti sąmojus ir tuo pat metu išlaikyti akmeninę veido išraišką, kartais tapdavo kandus, pratrūkdavo pykčiu ir svaidydavosi kaltinimais. Toks ūmus Assange‘o būdas traukte traukė visokio plauko garbintojus ir priešus, rėmėjus ir piktavalius, neretai tai būdavo net tas pats asmuo. Informacijos mesijas ar internetinės erdvės teroristas? Kovotojas už laisvę ar sociopatas? Moralės sergėtojas ar viskuo nusivylęs narcizas?

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Galiausiai nugalėtojais tampa tie, kurie analizuoja, kas buvo negerai, ir pakeičia savo gyvenimą, kad tai daugiau nepasikartotų. Priešingu atveju gyvenimas tave mėtys ir vėtys tol, kol išmoksi tas pamokas. "Jei tau šuo įkando trečią kartą, gali būti tikras, jog kaltas ne šuo."

M.V.Hansen, R.G.Allen "Milijonierius per minutę"

Skaitytojų vertinimai

Vėjo nublokšti I

Labai patiko

2012 liepos 30

Paveldėtoja

Vidutinė

Lengvam paskaitymui, prie puodelio arbatos.

2012 liepos 16

Dešimtasis ratas

Patiko

Išsamiai aprašomi žmonių išgyvenimai, ...pat knygos pabaigos išlaikyta intriga.

2011 rugsėjo 26

Svajonių džiaugsmas

Labai patiko

2012 liepos 27