Grožinė literatūra, romanai

Malonės
Baltos lankos , 2020 m.
366 psl.
Žanras: Grožinė literatūra, romanai
Būklė: Labai gera

 

Vos pasirodęs debiutinis rašytojos Kiran Millwood Hargrave romanas „Malonės" tapo bestseleriu ir bus išleistas penkiolikoje šalių. Istorija pasakoja apie atšiaurią Norvegijos salą, kurioje 1617-tais metais žuvo beveik visi vyrai. Likimą drąsiai pasitikusios moterys netrukus susidūrė su dar vienu iššūkių - raganų medžiokle. Knyga remiasi tikrais istoriniais įvykiais nutikusiais Vardės saloje.

Šiaurinės Norvegijos sala visada turėjo atremti atšiaurios gamtos iššūkius. Tačiau niekas nesitikėjo, kad 1617-tais metais kilusi audra nusineš beveik visų vyrų gyvybę. Marenai Magnusdoter vos dvidešimt metų, o ji jau prarado tėvą, brolį bei mylimąjį. Salos moterys nepasiduoda ir bando išgyventi pačios. Jos įgunda žvejoti ir sugeba gyventi savarankiškai, bet dar nenujaučia, kad prie salos artėja naujas priešas.

Gavęs karaliaus įsakymą į Vardę keliauja komisaras Absalomas Kornetas. Dievobaimingas vyras yra patyręs raganų teisėjas, visur matantis tik šventvagišką blogį. Jo žmona Ursa yra tikra sutuoktinio priešingybė ir žavisi savarankiškomis bei stipriomis salos moterimis.

Pagrindinės romano „Malonės" veikėjos yra daug netekusi Marena ir jaunutė, nepatyrusi Ursa. Nepaisant to, kad moterys yra kilusios iš skirtingų visuomenės sluoksnių, jos netrunka susidraugauti ir viena kitos kompanijoje randa paguodą. Tačiau visas kaimas yra įbaugintas fanatiškai nusiteikusio Absalomo Korneto. Jo nepaprastai bijo ir žmona.

Romane „Malonė" skaitytoją užvaldo niūri aplinka ir slogi nuotaika. Įvertinus, kad knyga remiasi tikrais įvykiais, skaityti apie raganų teismus ir žiaurumą, gali būti sunku, tačiau autorės tekstas nepaprastai gražus ir bauginančiai įtaigiai atkūrė to meto atmosferą. Autorės aprašomi peizažai, drabužiai, maistas, architektūra yra puikiai ištyrinėti ir įpinti į siužetą.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Viskas kaupiasi. Niekada nebūna kalta tik viena akimirka, bet kas nors visada priveda prie ribos. Diena po dienos kaupiasi nedideli skauduliai, to net nepastebi, kol vieną dieną nepakyli iš lovos ir jauti, kad širdis prasivėrė nuo spaudimo.

C.Greenhalgh "Suvilioti Ingridą Bergman"

Skaitytojų vertinimai

Brolių Grimų gražiausios pasakos

Labai patiko

2013 gruodžio 2

Susitarimas

Labai patiko

2014 liepos 11

Brajano kirvis

Labai patiko

Labai įdomi knyga, susiskaitė per 4 valandas :)

2011 lapkričio 26

Tavo kūnas sako: Mylėk save

Labai patiko

As ja vadinu STEBUKLINGA KNYGA!!! :) T... LIGU, o tau tereikia jas pastebeti :)

2013 rugpjūčio 16

Tylos slėnis

Labai patiko

Rekomeduoju paskaityti :)

2012 sausio 20