Grožinė literatūra, romanai

Svarsčiau, kiek moterų nuo neatmenamų laikų galvojo apie tai, kad jei moterys galėtų valdyti pasaulį, jis būtų geresnis negu yra. Išties, argi kiekviena moteris vienu ar kitu metu apie tai nepamąstė? Žinoma, aš taip pat.

Phyllis T. Smith (Filisė T. Smit) - JAV rašytoja, gimė ir gyvena Brukline, Niujorke. Autorė nuo vaikystės žavėjosi senovės Romos istorija ir kultūra.
„Aš esu Livija" - romanas, į mus prabylantis vienos garsiausių Romos moterų balsu. Livija Druzila (58 m. pr. Kr.-29 m. po Kr.) - įtakingiausia senovės Romos moteris, Cezario Augusto žmona, politinė jo padėjėja, dviejų sūnų motina. Moteris, apie kurią buvo kalbama, kad ji vieną po kito nunuodijo potencialius savo vyro įpėdinius, o galiausiai ir jį patį tam, kad jos sūnus Tiberijus galėtų valdyti Romą. Bet ar tikrai?
Savo istoriją mums pasakoja pati Livija. Mergaitė, vaikystėje išgirdusi apie sąmokslą nužudyti valdovą ir kaip tylėjimo garantas atiduota Tiberijui Neronui į žmonas. Jaunutė žmona, pagimdžiusi savo vyrui du sūnus. Moteris, kurią Tiberijus atidavė Cezariui Augustui jos pačios sutikimu - tam, kad laimingoje santuokoje išgyventų daugiau nei penkiasdešimt metų. Moteris, svajojusi apie meilę, laimę ir valdžią - ir visa tai įgijusi dėl savo proto ir grožio. Žmona, viską aukojanti savo vyro labui ir savo sūnaus būsimai šlovei... Visa tai telpa vienoje moteryje: aistringoje, gudrioje, kartais negailestingoje ir valdingoje. Ne veltui jos bijojo, ją gerbė, po mirties garbino kaip deivę, o Romos moterys prisiekdavo Livijos vardu.
Karų, gaisrų, intrigų, mūšių dėl valdžios ir meilės kupina senovės Romos istorija atgyja pasakojama Livijos Druzilos lūpomis.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (1)

Vidutinis įvertinimas: Labai patiko

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Jei manote, kad jūsų gyvenime kažko stinga ar negaunate to, ko esate verti, prisiminkite, kad nėra jokio Stebuklų kelio. Jūs vadovaujate savo gyvenimui, o ne atvirkščiai.

O.Winfrey "Mano gyvenimo atradimai"

Skaitytojų vertinimai

Raganius. Vorų pasaulis (SF 67)

Labai patiko

Eridano išleistas "Vorų pasaulis". Lab...ai panikai vorų reidų metu nuslopinti…

2018 sausio 3

Prakeiktųjų karalienė

Labai patiko

Puiki knyga knygų apie vampyrus mėgėja... dalis ir yra "Prakeiktųjų karalienė".

2012 gegužės 28

Dansu dansu dansu

Patiko

2012 liepos 21

Levandų kambarys

Patiko

2019 gegužės 5

Kambarys ,,Skrajojančio drakono" viešbutyje

Labai patiko

2020 sausio 23