Grožinė literatūra, romanai

Antausis
Gimtasis žodis , 2014 m.
544 psl.
Žanras: Grožinė literatūra, romanai
Būklė: Gera

Christos Tsiolkas (g. 1965) yra pasaulinio garso graikų kilmės australų rašytojas, eseistas, teatro ir kino scenaristas. Gimė ir augo Melburne, graikų emigrantų šeimoje. Studijavo humanitarinius mokslus Melburno universitete.

Pasaulinę šlovę autoriui atnešęs kontroversiškas romanas „Antausis" (2009) tapo bestseleriu vos tik išspausdintas. Jis laimėjo prestižinį Australijos Federacijos rašytojų prizą už geriausią romaną Pietryčių Azijoje ir pietiniame Ramiojo vandenyno regione, keletą kitų garsių Australijos literatūrinių premijų. 2010 m. knyga įtraukta į vienos žinomiausių pasaulio literatūros premijų „Man Booker" sąrašą. Pagal šį romaną 2011 m. pastatytas didelio populiarumo Australijoje sulaukęs to paties pavadinimo „ABC1" televizijos serialas. Knyga išversta į keliasdešimt pasaulio kalbų.

Atrodė, antausis nuaidėjo. Nuo jo įtrūko saulėlydis. Mažasis berniukas pažvelgė į vyriškį ištiktas šoko. Stojo ilga tyla.

Šeimos nariai, draugai, bendradarbiai susirenka pas Hektorą ir Aišką pavakaroti, išsikepti kepsnių. Vienas svečių suduoda kitos poros vaikui antausį. Šis poelgis paveikia visus vakarėlio dalyvius. Istorija, pasakojama aštuonių įvairaus amžiaus įvykio liudininkų lūpomis, atskleidžia, kad vienintelis poelgis gali pakeisti žmonių požiūrį į tai, kaip gyvena, ko siekia, kuo tiki. Net ir patys ydingiausi veikėjai kelia simpatijų, nes autorius sugeba pažiūrėti į pasaulį kiekvieno iš jų akimis.

Tai romanas apie meilę, seksą, vaikus ir jų auklėjimą, šeimyninio gyvenimo sukeliamas aistras ir lojalumo problemas, gėjus ir narkotikus, emigrantų identitetą. Knyga labai atvirai kalba apie gyvenimą, provokuoja žvelgti giliau, už išorinio blizgesio. Kritikai ją vadina šiuolaikiniu australų šedevru, o autorių - vienu žymiausių šiuolaikinių rašytojų.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (1)

Vidutinis įvertinimas: Patiko

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Nieko nebūna be priežasties. Trupinys ant stalo nėra slėpiningas pusryčių bandelės prisiminimas, - jis ten tik todėl, kad nenuvalei stalo. Išimčių nebūna.

R.Bach "Mesijo vadovas"

Skaitytojų vertinimai

Ir aidėjo kalnai

Patiko

Esu sužavėta K.Hosseinio talentu. Skai...ąjų kai jų, pasirodo, nelabai ir buvo.

2014 vasario 1

Angelai ir demonai

Labai patiko

Nuostabi, manau geriausia D. Brown'o parašyta knyga

2013 spalio 6

Popiežė Joana

Vidutinė

2012 rugsėjo 2

Žmogus ieško prasmės

Patiko

Pasižymėjau keletą citatų: "Žmogus nėr...inka ir nugali aukštai iškėlę galvas."

2012 balandžio 25

Maži padriki kaimai Lietuvos TSR nacionaliniame parke. II

Patiko

Įdomi knyga, skirta labiau specialistams.

2015 rugsėjo 11