Grožinė literatūra, romanai

Čempionų pusryčiai
Kitos knygos , 2006 m.
263 psl.
Žanras: Grožinė literatūra, romanai
Būklė: Gera

Čempionų pusryčiai – groteskiška, politiškai nekorektiška, šiek tiek nešvanki, socialiai kritiška ir labai juokinga knyga. Ji pirmą kartą išleista 1973 m., tačiau puikiai dera prie šiandienės Lietuvos gyvenimo, kur įsigalėjo vartotojiškas gyvenimo būdas, karjerizmas, masinė ir reklamos kultūra su visais jiems būdingais absurdais ir kvailybėm.
Respektabilus verslininkas Dveinas Huveris, daugelio įmonių savininkas, automobilių prekybininkas ir labai turtingas žmogus. Staiga jam pradeda maišytis protas, jis suvokia koks absurdiškas, beprasmis ir chaotiškas pasaulis jį supa. Prasiblaškymui jis iškeliauja į menų festivalį Midlende į kurį taip pat atvyksta nevykėlis mokslinės fantastikos rašytojas Kilgoras Trautas. Vienas iš daugelio Trauto fantastinių romanų, kuris vadinasi “Dabar jau galima papasakoti“, atskleidžia Dveinui „tiesą“ – visas jį supantis pasaulis tėra Visatos Kūrėjo piktavalis eksperimentas, o visi kiti pasaulio žmonės – robotai imituojantys žmogišką gyvenimą. Tai yra tiesiog bejausmės mašinos, kurios gyvena kasdienį nuobodų gyvenimą, dauginasi, kariauja, žudo viena kitą, teršia gamtą, alina ir naikiną savo planetą...
Kurto Vonneguto kūryba pasižymi neprilygstamu komizmu. Kurtas Vonnegutas nuolat juokiasi – iš savęs ir iš savo nuoširdžių nevykėlių herojų. Tačiau Vonnegutas – taip pat mąstytojas humanistas, įspėjantis apie vartotojiškos „civilizuotos“ visuomenės dehumanizaciją ir absurdą.
Menų festivalį, turėjusi virsti snobiška pseudo meno fiesta, sužlugdo išprotėjusio Dveino Huverio siautėjimas, kuris koneveikia ir žaloja visus jam po kojom pasimaišančius žmones, neva bejausmius robotus.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (1)

Vidutinis įvertinimas: Patiko

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.