Visos knygos

Atrodo, šio chaoso rezultatas buvo knyga, kuri neturėjo nei pradžios, nei pabaigos. Ji buvo tarsi kerinčių ir nuolat kintančių vaizdų kaleidoskopas - keista, kartais trikdanti, kartais užburianti, tačiau nė kiek nepanaši į tą lengvai atverčiamą ir lengvai užverčiamą daiktą, kurį vadiname knyga.

„Guldo žuvų knyga" - į dvylika skyrių, pavadintų žuvų vardais, suskirstytas romanas, kurį reikėtų suvokti kaip vientisą, ambicingą meno kūrinį. Visas pasaulis vienoje knygoje - ar tai įmanoma? Žmonės, gyvūnai, rūstūs egzotiški kraštovaizdžiai, jūra, karščiu, beprotybe ir geismu alsuojanti atmosfera... Idėjos, fantazijos, tikrovės nuotrupos, meilė, brutalumas, išdavystė... Sapnai ir pamišėliškos svajonės, poetiškumas ir pasišlykštėjimas - viskas šioje knygoje sumišę ir supinta į keistą, įtraukiantį ir užburiantį tekstą.

Viljamas Buelou Guldas pasakoja savo gyvenimo istoriją: dailei gabų apgaviką devynioliktajame šimtmetyje likimas iš Anglijos nuneša į kitą pasaulio kraštą - koloniją mažutėje Saros saloje prie Tasmanijos. Kalinys sėdi mirtininkų narve, dukart per dieną užliejamame potvynio bangų, ir rašo Žuvų knygą: rašalu, krauju, ekskrementais, rūdimis.

Richardas Flanaganas Guldo lūpomis pasakoja žiaurias ir įspūdingas istorijas apie nežmoniškus pirmuosius Ausrtalijos kolonizavimo metus, nacijos kūrimąsi, meilę ir klastą. Pamišusio salos komendanto, kaukoles kolekcionuojančio gydytojo, kurio užsakymu Guldas tapo visas Tasmanijoje besiveisiančias žuvis, čiabuvių moterų ir sukilusių vergų vado istorijos susipina į vieną pasakojimų kamuolį.

 

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.