Visos knygos

Šarlotė Brontė (Charlotte Bronte, 1816–1855) – anglų rašytoja, ne mažiau žinomų rašytojų Emilės Brontės (Emily Bronte) ir Anės Brontės (Anne Bronte) sesuo. Pirmąjį eilėraščių rinkinį išleido kartu su seserimis, vėliau savarankiškai parašė keletą romanų („Šerlė“, „Vijetė“, „Džeinė Eir“ ir kt.). Rašytoja garsėjo nepaprasta vaizduotės jėga ir tuo, ką didysis vokiečių poetas J. V. Gėtė vadino genijaus paslaptimi – gebėjimu akimirksniu pajausti ir perprasti žmones, jų elgesio ir mąstysenos ypatumus.
„Džeinė Eir“ – autobiografiškiausia Šarlotės Brontės knyga. Tai ir viena gražiausių meilės istorijų anglų literatūroje. Tačiau jos negalima pavadinti banalia meilės istorija su laiminga pabaiga...
Visų niekinama ir žeminama našlaitė Džeinė auga giminaičių namuose o vėliau – prastos reputacijos našlaičių prieglaudoje. Paaugusi pradeda dirbti egocentriško misterio Ročesterio dukrelės aukle. Neišvaizdi, tačiau inteligentiška moteris sužavi Ročesterį. Įsiplieskia meilė. Bet ar Ročesterio pečius slegianti paslaptis nesunaikins jųdviejų jausmo?
Džeinės Eir istorija, parašyta 1847 m., įdomi ir šiandien: prieš keletą metų romanas buvo įtrauktas į populiariausių visų laikų Didžiosios Britanijos knygų dvidešimtuką. Romanas daug kartų ekranizuotas.
Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (1)

Vidutinis įvertinimas: Vidutinė

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Žmogui patinka plaukti pasroviui, bet laimę jis pasiekia tik būdamas reiklus sau. Kai ką nors darome susikaupę, stengdamiesi panaudoti savo gebėjimus, ir kiekvieną kartą susidorojame su naujais iššūkiais, tik tada jaučiamės laimingi. Ši taisyklė galioja visiems, nesvarbu, kokia mūsų profesija ir gebėjimai. Mūsų laimė didesnė, jei mūsų pastangos duoda ką nors kitiems, tegul ir netiesiogiai, tegul ir nedaug.

L.Gounelle "Žmogus, kuris norėjo būti laimingas"

Skaitytojų vertinimai

Žydai, lietuviai ir holokaustas

Patiko

2014 gruodžio 23

Rinktiniai esė

Labai patiko

2017 vasario 5

Sakuros šakelė

Patiko

2020 lapkričio 24

Sidro namų taisyklės

Labai patiko

Rekomenduoju tiems, kam patinka gyvenimiškos knygos.

2013 rugpjūčio 12

Vilius Karalius

Labai patiko

Ši knyga per šeimos santykius,kultūrin...yti. Lenkiu galvą prieš Simonaitytę:))

2014 sausio 5