Visos knygos

Kartais atrodo, kad skęstame informacijos ir žinių sraute, bet neaprėpiame visumos ir nesuvokiame priežastinių kultūros raidos ryšių. Mūsų žinios priėjo kryžkelę, mūsų ugdymas išgyvena krizę ir šaukte šaukiasi sistemos.
Šis vadovas, privalomas kiekvienam, nenorinčiam apsikvailinti geroje kompanijoje, parašytas ne akademinio mąstytojo, o šmaikštaus, originaliai – kartais kontroversiškai – mąstančio erudito.

Jam pavyko aprėpti ir susisteminti tai, kas atrodytų, neaprėpiama vieno žmogaus vienoje knygoje.

D. Schwanitzas nagrinėja: antiką ir Senojo bei Naujojo testamento epizodus, Europos valstybių šeimos susidarymą ir epochinius jos istorijos momentus (revoliucijas, didžiąsias katastrofas, demokratijos atsiradimą), literatūros, dailės ir muzikos šedevrus, mokslo atradimus, filosofinės minties, ideologijų ir pasaulėžiūrų raidą, knygos kultūrą, mokyklas ir universitetus.

Autorius ieško atsakymo į klausimus: keik kultūros pažinimas padeda mums pažinti pačius save? Kodėl šiuolaikinė visuomenė, valstybė, mokslas, demokratija ir valdymo sistema susikūrė būtent Europoje? Kodėl taip svarbu artimiau susipažinti su Don Kichotu, Hamletu, Faustu? Ką pasakė Martinas Heidegeris, ko mes iki tol nežinojome? Kur buvo pasąmonė iki Sigmundo Freudo?

Chronologinė Europos įvykių lentelė, sąrašas knygų, kurios pakeitė pasaulį, ir vardų rodyklė ypač padidina šios knygos vertę

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Visose pasakose sakoma, jei norite vesti princesę, turite nugalėti drakoną. Pats pavojingiausias drakonas, su kuriuo jums tenka susidurti, yra jūsų pačių baimė. Jei nugalėsite savo baimes, pasaulis jūsų. Nedelsdami meskite joms iššūkį.

M.V.Hansen, R.G.Allen "Milijonierius per minutę"

Skaitytojų vertinimai

Trobelė

Nepatiko

2012 rugsėjo 7

Dekameronas I, II

Patiko

dar mokykloje teko skaityti, tiesa ne ...visi vienaip ar kitaip susije su seksu

2013 rugsėjo 27

Lučianas

Labai patiko

Knyga verta dėmesio.

2012 lapkričio 9

Žaliapūkė

Labai patiko

Gaila, kad šios knygeles neišleidžia n...iniams vaikams galėtų būti patrumpinta

2015 vasario 13

Pinavija

Vidutinė

2013 balandžio 2