Grožinė literatūra, romanai

Mažas gyvenimas
Baltos lankos , 2020 m.
667 psl.
Žanras: Grožinė literatūra, romanai
Būklė: Gera
Kaina: 15,00 €

 

Romanas „Mažas gyvenimas" meta iššūkį visiems savo skaitytojams. Pasiruoškite jaudinančiai ir, ko gero, sudėtingiausiai istorijai, parašytai per pastarąjį dešimtmetį. Rašytojos Hanya Yahagihara kūrinys kviečia į nepaprastą kelionę per pačias tamsiausias grožinės literatūros gelmes.

„Mažas gyvenimas" - epas apie meilę ir draugystę dvidešimt pirmąjame amžiuje. Tokios istorijos jūs dar neskaitėte.

„Geriausia knyga mano gyvenime"; „istorija, kuri išsunkia visas teigiamas emocijas"; „gražiausia, ką esu skaitęs"; „skaudžiausias ir žiauriausias pasakojimas"; „negailestingas tekstas tiesiog įsiskverbia po oda"; „skaitydamas aš numiriau šimtus kartų"; „paminklas empatijai" - tokie ir panašūs žodžiai lydi susižavėjusių, sutrikusių ar pasipiktinusių skaitytojų atsiliepimus. Romanui abejingų nėra.

Literatūros mylėtojai, jau skaitę knygą, savo apžvalgose įspėja: romane daug smurto, prievartos ir savęs žalojimo scenų. Tačiau tuo pačiu ši istorija suteikia viltį ir tikėjimą draugystės galia.

„Mažas gyvenimas" pasakoja apie keturis mokslo draugus, kurie baigę koledžą persikelia į Niujorką ir pradeda savo gyvenimo kelio paieškas. Jų kišenės tuščios, jie neturi tvirto pagrindo, tačiau draugystė, kurios laikosi įsikibę, padeda eiti tolyn.

Vilemas - draugiškas ir šiltas aktorius. Džei Bi - kelio į meno pasaulį ieškantis kandus tapytojas. Malkomas - gabus architektas. Ir galiausiai - Džudas - teisininkas ir matematikas. Viso ko ašis. Negrįžtamai palaužtas žmogus, kuris laiko draugus kartu, o tuo pačiu gyvena savo skausmo ir negyjančių traumų pasaulyje.

Bėgant metams ketvertuko santykiai gilėja ir tamsėja. Jų iššūkis - Džudas. Vidutinio amžiaus talentingas teisininkas, palūžusi asmenybė, vis giliau grimztanti į tamsą. „Mažas gyvenimas" iš pradžių atrodo tarsi tradicinio siužeto romanas, nagrinėjantis psichologinį veikėjų augimą, tačiau tekstas virsta į intensyvų ir tragišką pasakojimą apie paslaptingą, traumuojančią ir gniuždančią Džudo gyvenimo istoriją. Hanya Yahagihara, aprašydama savo veikėjo dramą, visiškai negaili skaitytojų. Kiek gali ištverti vienas žmogus? Autorė nepaprastai talentingai fiksuoja kančią, žiaurumą ir skausmą, o tuo pačiu parodo nepaprastai stiprią draugystės galią.

„Mažas gyvenimas"- nepagražintas XXI amžiaus atspindys. Tikras iššūkis intelektualios literatūros gerbėjams.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.