Visos knygos

"Ministri historiae. Pagalbiniai istorijos mokslai Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės tyrimuose" - pirmasis Lietuvos istoriografijoje mokslinių straipsnių rinkinys, kuriame pagrindinis dėmesys kryptingai telkiamas į pagalbinių istorijos mokslų galimybes ir metodus tyrinėjant Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kultūrą ir istoriją.

Rinkinyje publikuojami 32 straipsniai, kuriuose 4 šalių ( Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos bei Rusijos ) mokslininkai pristato naujausius savo tyrimus heraldikos, genealogijos, sfragistikos, vekselologijos, istorinės geografijos, teisės archeologijos, istorinės demografijos, šaltinotyros, biografistikos ir kt. srityse. Juose atsiskleidžia teisinės sitemos funkcionavimas LDK, demografiniai procesai amžių bėgyje, geneologinės savimonės formavimosi ypatumai, įvairialypės visuomenės struktūros bei kultūrinio gyvenimo peripetijos, subtiliai papildomi jau egzistuojantys LDK valstybės ir visuomenės fundamentalieji tyrimai.
Aktualios informacijos 5 kalbomis ( lietuvių, lenkų, ukrainiečių, rusų bei anglų) spausdinamuose tekstuose ras tiek LDK istoriją nagrinėjantys specialistai, tiek studentai ir mokytojai, tiek visi, besidomintys naujausiais LDK politinio ir visuomeninio gyvenimo tyrimais.

Straipsnių rinkinys "Ministri historiae. Pagalbiniai istorijos mokslai Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės tyrimuose" skiriamas vienam iškiliausių Lietuvos heraldikos specialistų ir tyrinėtojų dr. Edmundui Antanui Rimšai 65-mečio proga. 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Jei žmogus turi ateitį, ją turi ir knyga. Juk sykį išmokęs ieškoti knygose džiaugsmo ir paguodos, mes be to nebegalime apsieiti. Daugybei žmonių knygos reikalingos kaip duona ir druska. Ir taip bus, kiek mes beišrastume įmantrių kasečių, televizorių ar kitų pakaitalų…

A.Lindgren

Skaitytojų vertinimai

Kodėl vyrai veda kales

Labai patiko

2017 sausio 22

Raganos

Labai patiko

2013 rugpjūčio 12

Nei gyvas, nei miręs. Sukes Stekhaus knyga 12

Labai patiko

Nekantrauju sulaukti 13!

2014 vasario 21

Trys draugai

Labai patiko

2012 gegužės 26

Šimtas baltų mersedesų

Labai patiko

2012 kovo 13