Grožinė literatūra, romanai

Amerikos purvas
Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla , 2020 m.
517 psl.
Žanras: Grožinė literatūra, romanai
Būklė: Labai gera

THE SUNDAY TIMES IR NEW YORK TIMES BESTSELERIS.

Lidija gyvena Akapulko mieste, Meksikoje. Jai priklauso knygynas, kuriame ji ir dirba. Moteris turi sūnų Luką ir nuostabų sutuoktinį žurnalistą Sebastjaną. Nors įprasta kasdienybė Akapulke dėl narkotikų kartelių veiklos ima aižėti, Lidijos padėtis kol kas visai patogi.

Net žinodama, kad jų veikiausiai niekas niekada nenupirks, moteris knygyne laiko ir kai kurias savo mėgstamiausias knygas. Vieną gražią dieną į knygyną įžengia vyriškis ir, patyrinėjęs lentynas, prie kasos atsineša keletą knygų, kurias norėtų įsigyti - dvi iš jų Lidijos mėgstamiausios. Chavjeras pasirodo esąs tikras eruditas. Jis žavus, jiedu susibičiuliauja. Lidija to nežino, tačiau šis žmogus - dar ir naujausio narkotikų kartelio, agresyviai plečiančio įtaką mieste, vadeiva. O Lidijos vyras tuo metu rengia išsamų tiriamąjį straipsnį apie Chavjerą: vos jį išspausdinus, šeimos gyvenimas jau niekada nebebus toks, koks buvo.

Priversti bėgti Lidija ir jos aštuonmetis sūnus Luka netrukus atsisveikina su ligi tol turėtais įprastiniais viduriniosios klasės gyvenimo patogumais. Jie akimoju tampa eiliniais migrantais, keliaujančiais per Meksiką ant traukinių vagonų stogų Jungtinių Amerikos Valstijų link. Ko gero, tik ten jų nepasieks Chavjero ranka. Pakeliui sutikdamas begales bėdžių, taip pat mėginančių nusigauti į šiaurę, Lidijos sūnus įsitikina, kad visi jie bėga nuo kažko. Tik kur būtent jie nubėgs?

Perskaičiusieji „Amerikos purvą" pasikeis negrįžtamai. Tai viena svarbiausių mūsų laikų knygų - literatūros žygdarbis, kiekviename puslapyje pulsuojantis širdgėla, drama ir humaniškumu.

Jau spėjęs susilaukti tokių komplimentų, kaip „mūsų laikų „Rūstybės kekės"" ar „naujoji Amerikos klasika", Jeanine'os Cummins romanas „Amerikos purvas" - tai įstabus žvilgsnis į žmonių, pasirengusių paaukoti viską, kad tik išsaugotų bent menkutę vilties kibirkštėlę, giliausius sielos užkaborius.

„Niekad nesiliausiu apie ją galvojusi", - Ann Patchett

Oprah knygų klubo pasirinkimas

 

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Ar pasikeistų pasaulis, jeigu mes kas vakarą bent po vieną valandą nukreiptume savo žvilgsnį į žvaigždes ir susimąstytume apie visatos begalybę. Pasaulis yra paslaptingas, o mes taip esame įpratę manyti, kad jau viską apie jį žinom, jog net pamiršom stebėtis.

K.Alvtegen "Tikėtina istroija"

Skaitytojų vertinimai

Dėdės Tomo trobelė

Labai patiko

Knyga apie gėdingiausią Amerikos laiko...lstijų plantatorių, elgesį su negrais.

2012 spalio 24

Fordo apygarda

Vidutinė

2019 rugsėjo 6

Vakarų fronte nieko naujo

Labai patiko

labai patiko, nes idomus pasakojimo st...silpnu nervu zmonems nerekomenduoju :)

2012 rugpjūčio 3

Liūdna pasaka

Labai patiko

Ir kas pasakys, kad Juozapotos gyvenim..., nors jau nykų moters vidinį pasaulį.

2013 rugsėjo 24

Vieno karto negana

Labai patiko

J.Susanne knygos yra nerealios! nuo pa...inai perskaitysiu sia knyga dar karta!

2012 liepos 10