Visos knygos

Kunigas šiandien
Katalikų pasaulio leidiniai , 2004 m.
152 psl.
Žanras: Visos knygos
Būklė: Gera

Kaip gi ištiesų yra su kunigais Bažnyčioje? Kokių kunigų norėjo Jėzus? Ar šie vyrai su sutanomis yra tokie, kokių Žmogus iš Nazareto ir tikėjosi? Ir pirmiausia: kokie kunigai turi būti šiandien, kad jie ir Bažnyčia išliktų ir rytoj?
Tai klausimai, kuriuos Bernardas Häringas svarsto kaip maža kas kompetetingai: pats daugiau kaip penkis dešimtmečius būdamas kunigu jis vis dar dirba kunigu ruošimo ir tobulinimo srityje. Jis žino dvasininkijos problemas ir drąsiai nurodo sprendimo kelius. Pasitelkdamas Biblija Häringas aiškina, kaip Jėzus ir naujojo Testamento teologija apibūdina kunigystę. Žvelgdamas į praeitį jis parodo ir kunigijos klestėjimo bei nuosmukio laikus. Biblija ir tradicija moralės teologui tampa lyg švarus popieriaus lapas, kuriame jis piešia sėkmingos kunigystės šiandien ir rytdienai aspektus. Jis taip pat nevengia sudetingų temų, tokių kaip celibatas ar moterų kunigystė. Ir žinoma, Häringas savo pasakojimą pagyvina aprašydamas gausius savo turtingos patirties įvykius.
Taigi ši knyga paprastai ir įtaigiai pateikia kritiškus ir konstruktyvius orientyrus Bažnyčios ateičiai lemiamu klausimu.
Knygos autorius gimė 1912 m., yra moralines teologijos profesorius, kunigas emeritas; išleido daug publikacijų, tarp jų: "Mano patirtis Bažnyčioje", "Galima ir kitaip. Ginamoji kalba naujoms bendravimo formoms Bažnyčioje". 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Daugelyje pjesių yra toks personažas, kuris per visą veiksmą ištaria vos ne vienintelę frazę: "Valgyti paduota." Ar tai tavo vaidmuo?

R.Vanagaitė "Ne bobų reikalai"

Skaitytojų vertinimai

Smėlio žmogus

Labai patiko

2019 gegužės 5

Arklio Dominyko meilė

Labai patiko

Vytauto fantazija, žaismingumas, pribl...vo akimis vis dėl to geriau tikėti..."

2016 kovo 29

Juoko makaronai

Labai patiko

labai pakalia nuotaika

2013 gruodžio 9

Skortų saulė

Labai patiko

šviesi knyga

2013 rugpjūčio 20

Tėvas Gorijo

Labai patiko

Rekomenduoju. :-)

2012 gegužės 26