Istorija, dokumentinė literatūra

Boris Johnson (Borisas Džonsonas, g. 1964 m.) - britų politikas, žurnalistas, Parlamento narys ir Londono miesto meras. Tiek politikoje, tiek žurnalistinėje veikloje garsėja kaip kontroversiška asmenybė. Žinomas istorijos populiarintojas. Parašė knygų, tarp jų ir keletą žymių žmonių biografijų. Knyga „Churchillio veiksnys: kaip vienas žmogus lėmė istoriją" apie vieną garsiausių ir įtakingiausių XX a. lyderių - serą Winstoną Churchillį. Ir nors ši Churchillio biografija toli gražu ne vienintelė, dėl savito stiliaus ir netikėtų pasakojimo rakursų ji, vos pasirodžiusi, imta versti į daugelį kalbų.

Lemtingais Antrojo pasaulinio karo metais, kai Didžiajai Britanijai grėsė mirtinas pavojus, W. Churchillis buvo Vyriausybės vadovas ir gynybos ministras. Ryžtingas ir bebaimis (prireikė karaliaus prašymo, o paskui ir įsakymo, draudžiančio jam plaukti į jūrą Sąjungininkų išsilaipinimo dieną), jis atliko svarbų vaidmenį mobilizuodamas tiek šalies ginkluotąsias pajėgas, tiek visuomenę. Pasibaigus karui, daug prisidėjo reformuojant švietimo sistemą ir sveikatos priežiūros tarnybą, kuriant gerovės valstybę, o pats taip ir liko „politiškai nekorektiškas". Churchillis buvo pripažintas ir kaip žurnalistas, neprilygstamas oratorius, rašytojas - 1953 m. pelnė Nobelio literatūros premiją (nukonkuravęs Ernestą Hemingvėjų - šiam premija skirta metais vėliau).

Borisas Johnsonas, pats būdamas ryški ir prieštaringa asmenybė, su jam būdingu šmaikštumu ir aistra atskleidžia pačias įvairiausias W. Churchillio asmenybės puses, cituoja būtas ir nebūtas, anekdotais virtusias istorijas, visą gyvenimą lydėjusias jo herojų - žmogų, kupiną nesuderinamų prieštaravimų, pasižymėjusį užkrečiama narsa, kvapą gniaužiančia iškalba, neprilygstamu strateginiu mąstymu ir didžiu humanizmu.

„Churchillio veiksnys" - knyga ne tik besidomintiems istorija, tai knyga moderniems žmonėms, norintiems suprasti, kas daro žmogų didį.

Šiuo metu mes linkę manyti, kad Antrasis pasaulinis karas buvo laimėtas rusų krauju ir amerikiečių pinigais; ir nors kai kuriais atžvilgiais tai tiesa, tiesa ir ta, kad jei ne Churchillis, Hitleris tikriausiai būtų nugalėjęs.

 

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Einame per gyvenimą atrasdami tiesą apie tai, kas mes esame, ir nuspręsdami, kas nusipelnė būti įleistas į mūsų širdis.

O.Winfrey "Mano gyvenimo atradimai"

Skaitytojų vertinimai

Dvylika kėdžių

Labai patiko

2013 gruodžio 2

Kaip vanduo šokoladui

Nepatiko

2019 gegužės 5

Miegančių drugelių tvirtovė

Labai patiko

Šauni knyga, tik gaila kad niekur nera...trą pavėlavau nueit :), gal kas turit?

2012 gegužės 30

Mes-mend

Patiko

2015 balandžio 22

14.99 €

Labai patiko

Dedu didelį pliusiuką šitai knygai, įd...tyti apie reklamos verslą "iš vidaus".

2012 kovo 14