Visos knygos

"Kalbame ne apie naujoviškos architektūros poreikį. Toks siekis išsyk galėtų būti klaidingai suprastas kaip paprasčiausiai naujas projektavimo stilius. Tai, ką siūlome, yra naujo pobūdžio architektūra - visiškai kitoks būdas tiek mąstyti apie architektūrą, tiek ją projektuoti. Tai iš esmės skiriasi nuo bet kokios paviršutiniškos parodomosios naujovės. Priimti naują projektavimo paradigmą, juo labiau tokią, kuri privers peržiūrėti gyvenamųjų namų vertinimą, nebus lengva. Tenka pripažinti, kad posūkis, susijęs su iš principo nauju požiūriu I dirbtinė aplinką, ko gero, bus lygiai toks pat destabilizuojantis, kaip ir perversmas, įvykęs XX a. trečiajame dešimtmetyje."

Nikos A. Salingaros

Leidykla „Kultūros barai" išleido vieno iškiliausių pasaulio architektūros ir urbanistikos teoretikų, JAV Teksaso universiteto profesoriaus dr. Nikos A. Salingaros knyga „Projektavimo modeliai ir gyvenamoji architektūra".

Knygą iš anglų kalbos išvertė ir įvadinį straipsnį, pristatantį jos autoriaus indėlį į architektūros mokslą, parašė VGTU Architektūros fakulteto profesorius dr. Almantas Samalavičius, daugelį metų bendradarbiaujantis su šios knygos autoriumi.

"Nikosas A. Salingarosas - vienas iškiliausių architektūros ir urbanistikos teoretikų, iš esmės keičiantis supratimą apie fundamentaliausias gyvenamosios aplinkos problemas ir siūlantis konceptualius sprendimus, kaip jas Įveikti."
Prof. dr. Almantas Samalavičius

Prof. Nikos A. Salingaros yra fizikas ir matematikas, Teksaso universiteto (JAV) matematikos profesorius ir nuolatinis architektūros ir urbanistikos srities vizituojantis profesorius Italijos, Olandijos ir Meksikos universitetuose. Greta savo mokslo tyrimų krypties prof. Salingaros aktyviai dirba architektūros bei urbanistikos mokslų srityse. Tai jau dešimtoji profesoriaus knygą, skirta šiuolaikinės architektūros ir urbanistikos problematikai. Joje pateikiama esminė teorinė alternatyva moderniojo planavimo ir projektavimo paradigmai, siūlymus grindžiant fizinių ir gamtamokslinių tyrimų rezultatais.

 

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Svarbiausia priežastis, dėl kurios negauni atsakymų, yra ta, kad neuždavei klausimų.

R.Bach "Mesijo vadovas"

Skaitytojų vertinimai

Ofelija mokosi plaukti

Labai patiko

2014 liepos 29

Istorikė

Labai patiko

Ši knyga man, kaip knygų apie vampyrus...iai parašyta ir verta dėmesio knyga :)

2012 gegužės 28

Noriu grįžti į Kubą

Labai patiko

Įdomi knyga.

2013 liepos 22

Virpėjimas

Labai patiko

2019 liepos 21

Stiklo gaubtas

Vidutinė

idomi. galima svajoti ir filosofuoti l...t geras variantas palikti skaitytojui.

2012 gruodžio 7