Psichologija, religija, filosofija

Stebuklingi metai yra ankstyvosios vaikystės laikotarpis. Žodžiu „stebuklingi" nenoriu pasakyti, kad vaikas gyvena užkerėtame pasaulyje, kuriame patenkinami visi didžiausi jo troškimai. Tik suaugusieji mano, jog vaikystė - tai rojus, nekalto ir nuoširdaus džiaugsmo metas. Mintis apie aukso amžių tėra iliuzija, mat (kaip ironiška) nė vienas iš mūsų to laikotarpio neprisimename. Pirmasis vaikystės laikotarpis, apytikriai penkeri pirmieji žmogaus gyvenimo metai, yra nugrimzdę į užmarštį tarsi dingęs miestas, o kai grįžtame į tuos laikus augindami savo atžalas, jaučiamės prašalaičiai ir ne taip lengvai randame teisingą kelią. Mažam vaikui pasaulis yra jaudinanti, tačiau kartais bauginanti ir nepastovi vieta.

Knygoje „Stebuklingi metai" kalbėdama apie ankstyvuosius vaiko gyvenimo metus Selma H. Fraiberg suteikia tam laikotarpiui gyvybės ir magijos, vedasi skaitytoją į vaiko fantazijas ir pasaulį, kurį kiekvienas mūsų galime pamažu atrasti savyje. Su begaline šiluma ir empatija knygos autorė pasakoja apie ankstyvojoje vaiko raidoje kylančias problemas ir atskleidžia, koks svarbus yra bandymas suprasti, nes tik supratimas kritiniais momentais gali pateikti teisingą sprendimą.

Selma H. Fraiberg - vaikų psichoanalizės autoritetas, Mičigano universiteto medicinos mokyklos profesorė, visą gyvenimą paskyrusi emocinių problemų turinčių, sutrikusios raidos vaikų gydymui. Pirmą kartą išleista dar 1959 metais, garsiausia jos knyga Stebuklingi metai pakartotinai leidžiama iki šiol ir yra išversta į 11 užsienio kalbų.

 

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

... kaip gyvenime svarbu dalytis emocijomis. Tokie mainai reikalingi harmonijai ir tęstinumui pasaulyje užtikrinti, antraip taptume nelyginant tušti kambariai, susitelkę tik į save, tikri egoistai, pasirengę suėsti savo pačių širdis, kad tik nereikėtų jų dovanoti kitiems.

N.Lecca "Kavos piramidė"

Skaitytojų vertinimai

Vienuolika minučių

Labai patiko

2012 vasario 1

Liepsnojantis įtūžis. Bado žaidynės 3 knyga

Labai patiko

2015 gruodžio 12

Amžinai. Nemirtingieji

Vidutinė

Labai daug knygos detaliu, sakiniu nuk...irkti, nusipirksiu sios sekancia dali.

2012 balandžio 12

Morgano kelias

Vidutinė

Labai ilgai skaiciau,vien del perkraut...uostabaus personazo-Ricardo Morgano...

2013 rugsėjo 2