Memuarai, biografijos, raštai

Drugelis
Alma Littera , 2019 m.
586 psl.
Žanras: Memuarai, biografijos, raštai
Būklė: Labai gera

Tikra istorija paremtas autobiografinis romanas, kuris sudomins „Šantaramo" gerbėjus.

1931 m. spalio 26 d. Prancūzijos Aukščiausiasis teismas pripažino paryžietį vagį Henrį Charrière'ą kaltu dėl sutenerio nužudymo. Teismo sprendimas buvo negailestingas - katorgos darbai iki gyvos galvos, bausmę atliekant Velnio salos kalėjime, Prancūzijos Gvianoje, kur dėl nepakeliamo darbo, alkio ir blogų gyvenimo sąlygų bent 50 tūkstančių kalinių mirė nesulaukę laisvės dienos.

Tačiau H. Charrière'as nesirengė mirti. Dėl krūtinę puošusios tatuiruotės „Drugelio" pravardę turėjęs vyras nuo pirmos įkalinimo dienos pradėjo ruoštis pabėgimui. Jo nepalaužė nesėkmės, žiaurios bausmės, ilgi vienutėje praleisti metai. Galiausiai jis rado kelią į laisvę, o jo atsiminimuose vaizdingai aprašyta kova dėl laisvės tapo žmogaus valios, užsispyrimo ir atkaklumo simboliu.

1968 m. išleista knyga „Drugelis", kurią H. Charrière'as parašė gyvendamas Venesueloje, iš karto virto bestseleriu. Knyga išversta į 20 kalbų, parduota daugiau nei 13 mln. egzempliorių. 1973 m. amerikiečių kino režisierius Franklinas J. Schaffneris pastatė to paties pavadinimo filmą, pagrindinius vaidmenis atliko Steveas McQueenas ir Dustinas Hoffmanas. 2017 m. pasirodė naujas filmas, o jo žvaigždėmis tapo Charlieis Hunnamas ir Ramis Malekas.

„Drugelis" yra stulbinanti kovos su prievartos sistema istorija, kurios sėkmę nulėmė begalinė valia, neišsenkantis optimizmas ir tik Vest Pointo karo akademijoje ir Paryžiaus vagių pasaulyje aptinkamas garbės pojūtis." - New York Times

 

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Beprasmiška vengti malonumo vien dėl to, kad jis yra nepasiekiamas kitam, atsisakyti laimės tik todėl, kad kitas yra nelaimingas. Kiekvieną sekundę, kai mes juokiamės ir paikiojame, kas nors savo guolyje krioguoja ir miršta, už tūkstančių langų slypi skurdas ir žmonės kenčia alkį, yra pasaulyje ligoninės, akmenų skaldyklos ir anglių kasyklos, kad fabrikuose, raštinėse, kalėjimuose nesuskaičiuojama daugybė žmonių kas mielą valandą tempia savo jungą ir kad nė vienam iš jų nebus lengviau kęsti savo nedalią, jei dar kitas beprasmiškai kankinsis. Jeigu pamėgintum aprėpti mintimis visas negandas, kurios tuo pat metu ištinka žmones žemėje, tau tuoj išlakstytų miegai ir išblėstų šypsena lūpose. Bet mus slegia ir gniuždo ne išgalvotos, ne įsivaizduotos nelaimės, iš tikrųjų sukrėsti žmogų gali tik tai, ką jis pats regi savo užjaučiančiomis akimis.

S.Cveigas "Širdies nerimas"

Skaitytojų vertinimai

Pribuvėjos paslaptis

Vidutinė

O man ypatingai nepatiko knygos vertim...nanti vertėja labai suprastino įspūdį.

2014 rugpjūčio 6

Kaulų sodas

Patiko

galbūt ši knyga labiau tinka su medici...g noriu būti patologe. Rekomenduoju :)

2017 vasario 19

Džeinė Eir

Patiko

2017 kovo 6

Silva Rerum III

Patiko

2019 rugsėjo 6

Išeik į pensiją jaunas, išeik į pensiją turtingas

Patiko

Kiosakio knygos visada vertingos - pap...i ko reikia, norint pasiekti sėkmingo.

2015 liepos 30