Visos knygos

Vladimiro Bešanovo „Kruvina Raudonoji armija" - tai knyga apie 1918 m. sukurtą sovietų kariuomenę ir pragaištingos Stalino „kadrų politikos" įtaką jos istorijai.

Raudonosios armijos įkūrimo aplinkybes bei jos veiklą autorius nagrinėja daugeliu aspektų. Jau iš pat pradžių tai nebuvo paprasta šalies kariuomenė, o teroristiniams veiksmams prieš savo piliečius dažnai naudota karinė struktūra. Būtent Raudonoji armija dujomis nuodijo sukilusius Tambovo valstiečius, naikino kazokus, plėšė cerkves, degino ištisus kaimus. Siekdama nusikalstamų tikslų ji nevengė jokių priemonių, o pagrindiniai raudonieji vadai ir „didvyriai": Vorošilovas, Tuchačevskis, Vacietis, Budionas, kurių trumpos biografijos pateiktos knygoje, buvo veikiau galvažudžiai, kriminaliniai nusikaltėliai, o ne tikri kariai.

Knygoje atskleidžiama, kaip 1937-1938 m. vyko karininkų korpuso valymai, kaip diegtas „tinkamų kadrų" principas. Atsakoma į klausimą, kodėl po pirmųjų vokiečių smūgių 1941 m. vasarą „didžioji ir nenugalimoji" Raudonoji armija pasirodė esanti niekam tikusi.

 

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Viskas kaupiasi. Niekada nebūna kalta tik viena akimirka, bet kas nors visada priveda prie ribos. Diena po dienos kaupiasi nedideli skauduliai, to net nepastebi, kol vieną dieną nepakyli iš lovos ir jauti, kad širdis prasivėrė nuo spaudimo.

C.Greenhalgh "Suvilioti Ingridą Bergman"

Skaitytojų vertinimai

Numylėtieji kaulai

Patiko

Labai jau ne "saldi" knyga. Nors pasak... ištempta, bet šiaip skaitosi jaukiai.

2012 kovo 9

Stoikas

Patiko

2018 liepos 16

Paslaptis (The Secret)

Labai patiko

Pradzioje is kitu pasakojimu buvau ske...ikrai verta tureti kiekvienam namuose.

2012 balandžio 24

Tryliktoji pasaka

Labai patiko

Ši knyga labai patiko. Įdomus pasakojimo stilius.

2016 balandžio 28