Grožinė literatūra, romanai

Laukinis
Alma Littera , 2018 m.
655 psl.
Žanras: Grožinė literatūra, romanai
Būklė: Labai gera

Meksikiečių rašytojo Guillermo Arriaga pasakojimo stilius - fragmentiškas, skirtingu laiku vykstantys epizodai kaleidoskopiškai keičia vienas kitą ir kuria romano „Laukinis" siužetą. Jaunuolio Juano Guillermo brandą lydi noras atkeršyti už savo šeimą, tačiau septintojo dešimtmečio Meksiko mieste galioja savo taisyklės. Kartu Juano istorija mistiniu būdu susijusi su įvykiais tolimoje šiaurės šalyje.

Juana Guillermas netenka brangiausių sau žmonių. Brolį Carlosą nužudo katalikų fanatikai, o tėvai nuteisiami mirties bausme - jaunuoliui nelieka nieko kita tik stoti prieš šią neteisybę ir apginti šeimos garbę. Praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio Meksike teisingumo tikėtis neverta, nes čia daugiausiai pasiūliusiam jis parduodamas lyg prekė. Todėl beprasmiška kovoti su katalikais, kai šie sudaro sandorį su korumpuotu policijos vadovu Zunita.

O Kanadoje jaunas vyras seka vilko pėdsakais gilyn į laukymę. Apie šį vilką jam pasakojo senelis, teigdamas, kad iš visų gyvenime sutiktų vilkų, tik vienas tampa žmogaus mokytoju. Į laukymę už tūkstančių mylių susiruošia ir Juanas - taip pat vedinas vilko. Kaip susiję jauno meksikiečio ir inuitų medžiotojo likimai? 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.