Visos knygos

Kituose kraštuose vaikų ir jaunimo folkloras jau seniai yra susilaukęs įvairių sričių tyrinėtojų susidomėjimo. Lietuvoje šių amžiaus grupių kūrybai nagrinėti ilgą laiką stokota ne tik dėmesio, bet ir pajėgų. Negalima sakyti, kad į šią sritį mokslininkai nekreipdavo dėmesio - pasirodydavo viena kita publikacija, skirta kokiam nors vaikų folkloro žanrui ar jo aspektui aptarti, bet nuodugnesnių, ypač šiuolaikinių, greitai kintančių reiškinių tyrimų trūko.

Vytauto Didžiojo universitete pirmoji tuo susidomėjo prof. dr. Gražina Kazlauskienė, kuri pradėjo skelbti straipsnius tai apie vieną, tai apie kitą dabar gyvuojantį vaikų žodinio ar rašytinio folkloro reiškinį.

Monografija, skirta moksleiviško amžiaus vaikų ir jaunimo folklorui aptarti, bus naudinga ne tik įvairių sričių mokslininkams - folkloristams, etnologams, psichologams, sociologams ir kitų humanitarinių ir socialinių mokslų specialistams, kurie domisi vidiniu vaikų ir paauglių pasauliu, jų pasaulėžiūra ir pasaulėjauta. Ji turėtų sudominti ir aukštųjų mokyklų studentus, į kurių programas yra įtrauktas tautosakos dalykas, ypač būsimus filologus, ikimokyklinio ugdymo, pradinių klasių, lietuvių filologijos pedagogus. Taip pat ji skirta neformaliojo vaikų ugdymo specialistams.

Ji turėtų sudominti ir, skaitant šią knygą, priversti ne vienoje vietoje nusišypsoti pačius moksleivius bei jų tėvus. Manome, ne vienam skaitytojui ji paprasčiausiai padės prisiminti, suaugusiųjų akimis žiūrint, nerūpestingą vaikystę, o vaikams - laiką, kai pasaulis buvo pilnas ne tik įvairių įdomių užsiėmimų ir žaidimų, bet ir baisių ar juokingų vaizduotės sukurtų dalykų, kuriais vaikystėje buvo dalijamasi tik tarpusavyje, pasislėpus nuo suaugusiųjų.

 

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Liūdna tiesa yra ta, kad tikrasis žmogaus gyvenimas susideda iš daugelio nepermaldaujamų priešybių - dienos ir nakties, gimimo ir mirties, laimės ir nelaimės, gėrio ir blogio. Mes netgi nesame tikri, kad viena priešybė įveiks kitą, kad gėris nugalės blogį, o džiaugsmas - skausmą. Gyvenimas yra mūšio laukas. Jis visada toks buvo ir visuomet bus, o jeigu taip nebūtų, baigtųsi ir egzistencija.

K.G.Jungas "Žvelgiant į pasąmonę"

Skaitytojų vertinimai

Juk žinai, kad myli mane

Vidutinė

2011 lapkričio 22

Gintarinis žiūronas

Vidutinė

2013 gruodžio 2

Sidro namų taisyklės

Labai patiko

Dėmesio verta knyga, užburianti savo realistiškumu :)

2013 spalio 6

Brėkštanti aušra

Labai patiko

Labai patiko knyga.

2012 gruodžio 27

Haris Poteris ir Netikras Princas

Labai patiko

2012 liepos 21