Memuarai, biografijos, raštai

Įdomūs ir dažnai neįtikėtini faktai iš vieno žymiausių dvidešimtojo amžiaus lyderių jaunystės. Knygoje „Mano jaunystė" pats Vinstonas Čerčilis pasakojama apie pirmuosius trisdešimt savo gyvenimo metų.

Vizionierius, istorikas, ko gero ryškiausias nacistinės Vokietijos priešininkas ir aršus komunizmo kritikas Vinstonas Čerčilis buvo viena svarbiausių XX amžiaus figūrų. Autobiografinėje knygoje „Mano jaunystė" jis prisimena savo vaikystę, mokyklinį amžių, metus praleistus dirbant karo korespondentu Pietų Afrikoje. V. Čerčilis pasakoja ir apie pirmuosius savo žingsnius politikoje - darbą Didžiosios Britanijos parlamente.

Knyga „Mano jaunystė" ne tik atskleidžia kaip formavosi didi asmenybė, tačiau ir papasakoja apie laikmetį, kurį pats V. Čerčilis vadina „dingusiu amžiumi". V. Čerčilis tampa to dingusio amžiaus balsu. Knygoje „Mano jaunystė" jis pasakoja apie laikmetį, kai vyrai kovojo pragariškuose, beprasmiuose kolonijiniuose karuose Indijoje, Egipte, Pietų Afrikoje. Autobiografijoje aprėpiamas laikotarpis nuo 1874 iki maždaug 1904 metų.

Politikas knygoje atskleidžia ir patraukliąsias Anglijos aristokratijos vertybes - garbę, ištikimybę, sąžiningumą, tačiau sugeba išvengti įspūdžio, jog pernelyg garbina praeitį.

V. Čerčilis rašo lengva, beveik šnekamąja kalba. Visiems, kas prisimena jo aistringas ir uždegančias kalbas Antrojo pasaulinio karo metu, bus akivaizdu, kad jau tada V. Čerčilis turėjo didžiulį talentą rašyti ir kalbėti. Tad ir Nobelio literatūros premija 1953 metais V. Čerčiliui buvo suteikta tikrai pelnytai.

Jei jums įdomus Vinstono Čerčilio gyvenimas ir jo veikla, šią knygą tiesiog būtina perskaityti.

Vinstonas Leonardas Spenseris Čerčilis (Winston Leonard Spencer Churchill, 1874-1965 m.) - britų politikas, rašytojas, kariuomenės pareigūnas. Ėjo Didžiosios Britanijos premjero pareigas Antrojo pasaulinio karo metais ir vėliau (1940-1945, 1951-1955). V. Čerčilis laikomas vienu žymiausių Didžiosios Britanijos vadovų pasaulio istorijoje. Visuomet buvo vertinamas ne tik kaip puikus strategas, bet ir kaip oratorius, karo ir politikos reikalų ekspertas. 
1953 metais V. Čerčilis gavo sero titulą ir buvo apdovanotas Nobelio literatūros premija už istorinę, biografinę kūrybą - memuarus „Antrasis pasaulinis karas", parašytus 1948-1953 m. Teikiant premiją įvardyti ir V. Čerčilio kaip oratoriaus gebėjimai bei nuopelnai kalbose ginant žmogiškąsias vertybes.

 

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.