Visos knygos

Išskirtinė asmeninių liudijimų knyga žmogaus, bendravusio su Stalinu, Hitleriu, Čerčiliu ir Ruzveltu - Valentino Berežkovo memuarai „Kaip aš tapau Stalino vertėju".

Stalino ir Sovietų sąjungos užsienio reikalų ministro Molotovo vertėjas knygoje „Kaip aš tapau Stalino vertėju", sujungdamas tiek asmeninius, tiek profesinius prisiminimus, pateikia savo pastebėjimus apie Antrąjį pasaulinį karą iš sovietų perspektyvos. Jis dalyvavo svarbiausiuose istoriniuose susitikimuose, matė ir girdėjo, kaip Sąjungininkai susivienijo prieš Hitlerį.

Kaip Stalino ir Molotovo vertėjas, Valentinas Berežkovas tiesiogiai dalyvavo tokiuose istoriniuose įvykiuose kaip derybos, pasibaigusios Molotovo-Ribentropo pakto pasirašymu 1939 metais, Stalino ir Čerčilio susitikimas Maskvoje 1942 metais ir Stalino susitikimas su Ruzveltu bei Čerčiliu 1943 metais Teherane.

Knygoje „Kaip aš tapau Stalino vertėju" pateikiami liudijimai iš pirmų lūpų, žmogaus ir jo sprendimų dramos, aprašomi susitikimai su išskirtiniais to meto žmonėmis - Hitleriu, Gustavu Krupu, Lavrentijum Berija ir kitais.

Šie ryškūs ir intriguojantys memuarai atskleidžia spalvingų istorinių detalių: puikiai perteikia Stalino susižavėjimą Hitleriu, pasakoja apie Jaltos konferenciją, Jungtinių Valstijų branduolinę programą, Molotovo grasinimus okupuoti Suomiją 1944 metais, paskutinę Ruzvelto telegramą Stalinui ir daug kitų faktų. Autorius pripažįsta, kad jo atmintyje ilgą laiką buvo saugoma daugybė įvykių, kurių reikšmę jis suprato kur kas vėliau.

Valentin Berežkov (1916-1998 m.) - gimė Sankt Peterburge, būdamas jaunas domėjosi istorija ir kalbomis. Po spalio revoliucijos 1917 metais jo tėvai išskrido į Ukrainą. Tėvas buvo suimtas ir kankinamas, o vėliau abu tėvai dingo per vokiečių okupaciją 1940 metais. Praėjus trisdešimčiai metų V. Berežkovas susitiko su savo mama Šveicarijoje. Apie šiuos asmeninius savo gyvenimo sukrėtimus jis taip pat pasakoja knygoje „Kaip aš tapau Stalino vertėju".
V. Berežkovas baigė Kijevo universitetą. Buvo Sovietų sąjungos ambasados Berlyne pirmasis sekretorius. Nuo 1945 metų dirbo žurnalistinį darbą keliuose leidiniuose, dėstė Maskvos universitete. 1978-1983 m. buvo ambasados Vašingtone pirmasis sekretorius, dėstė politikos mokslus keliuose koledžuose. Jis yra septynių knygų autorius, V. Berežkovo knygos leidžiamos rusų ir anglų kalbomis, jų parduota apie 2 milijonus egzempliorių.
V. Berežkovas paskutinius gyvenimo metus praleido Kalifornijoje. Jis buvo paskutinis gyvas žmogus, bendravęs su Hitleriu, Stalinu, Čerčiliu ir Ruzveltu. Mirė Los Andžele 1998 metais.

 

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Savo pačių laimei turėtume mokytis kituose žmonėse įžvelgti daugiau įdomaus ir teigiamo, būti jiems daugiau palankūs, negu abejingi ar priešiški, daugiau jais žavėtis, negu kritikuoti.

B.Kuzmickas. “Laimė”

Skaitytojų vertinimai

Laikas gyventi ir laikas mirti

Patiko

„— Kiek moku? Siuvėjas numojo ranka. — Tūkstantį markių arba nieko.“

2012 gegužės 1

Ledinis šaltis

Labai patiko

Vau! Jau seniai neesu skaičiusi toooki...ši knyga, užkėlė labai aukštą kertelę.

2013 birželio 3

Kai varnos dar margos buvo

Labai patiko

2013 sausio 31

Robotas ir peteliškė

Labai patiko

2013 gegužės 8

Džentelmenai ir žaidėjai

Labai patiko

Labai geras detektyvas... pabaiga netiketa... :)

2012 rugsėjo 7