Visos knygos

Tėvams atrodo, kad jie geriausiai žino, kaip reikia auklėti vaikus - kada juos girti, kada peikti, kaip ribotų jų laisvę. Tai atrodo paprasta, kol tai tėra klausimai apie saldainius ar žaidimą kieme su draugais. Tačiau vaikui augant situacijos darosi sudėtingesnės ir reikalaujančios kitokių sprendimų. Knygoje „Ugdanti meilė vaikams: kurkime širdžių ryšį" mentorius ir konsultantas Danny Silk siūlo metodą, kaip remiantis krikščioniškomis vertybėmis ugdyti vaiko atsakomybę - juk be jos neįmanoma tikra laisvė. Ypač kai suaugę vaikai peržengia tėvų namų slenkstį ir iškeliauja į platųjį pasaulį ieškoti savo laimės. 

Dievas žmogui davė laisvę, todėl jis pats atsakingas už savo sprendimus. Vaikystėje mus kontroliuoja tėvai, tačiau ateina momentas, kai už savo elgesį ir veiksmus turime prisiimti pilną atsakomybę. Danny Silk teigia, kad ugdymo tikslas yra parengti vaiką šiam momentui - tada laisvė neapsvaigins ir nebus pragaištinga. 

Anot knygos „Ugdanti meilė vaikams: kurkime širdžių ryšį" autoriaus, tėvai neturi galimybių kontroliuoti savo vaikų - kiekvienas galiausiai galime valdyti tik save. Net sudrausminus vaiką, jis pats priima sprendimą ar klausyti tėvų, ar juos ignoruoti. Todėl Danny Silk siūlo pakeisti griežtą liepiamąją nuosaką pasirinkimais, kad vaikai suprastų galintys rinktis patys. Anot jo, nereikia bijoti, kad vaikas susimaus - jei tai nekelia grėsmės jo saugumui, geriau leisti mažajam pačiam suprasti veiksmų pasekmes. Tėvai neturėtų būti superherojai, kurie ateina vaikui į pagalbą bet kuriuo atveju, ir visagaliai valdovai, demonstruojantys besaikę galią. Meilė, pasitikėjimas ir žmogiškumas - tai gero auklėjimo paslaptis.  

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.