Istorija, dokumentinė literatūra

Vokiečių autoriaus Wolfgango Franko knyga „Jūrų vilkai. Vokietijos povandeninių laivų istorija" - tai kvapą gniaužiantis pasakojimas apie Trečiojo reicho admirolo K. Dönitzo vadovaujamas pajėgas - tikrąjį nacių kariuomenės elitą.

Trumpai aprašęs povandeninių laivų atsiradimo istoriją, autorius pasakoja, kaip šios pajėgos vystytos kaizerio, o paskui ir A. Hitlerio vadovaujamoje Vokietijoje, kaip Antrojo pasaulinio karo metais jos tapo galingu smogiančiu Trečiojo reicho laivyno kumščiu, dažnai varančiu į neviltį Vakarų sąjungininkų karinę bei politinę vadovybę.

Vokiečių povandeninio laivyno veiksmai ir atakų taktika keitėsi priklausomai nuo britų ir amerikiečių kontrpriemonių, povandeninių laivų aptikimo įrangos ir kovos su jais metodų tobulėjimo. Vis dėlto, nors Sąjungininkai pasiekė reikšmingų pergalių vandenyne, o vokiečiai patyrė skaudžių pralaimėjimų, K. Dönitzo jūrų vilkai narsiai kovojo iki pat paskutinių karo dienų.

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

...žmonėms norėjau pasakyti tik tiek, kad jeigu jie taip labai trokšta laisvės ir džiaugsmo, turi pramerkti akis ir suprasti, jog šitie dalykai glūdi ne kur kitur, o tik juose pačiuose. Pasakyk sau, kad tai tavyje - ir toks būsi! Elkis taip, lyg pats tuos dalykus valdytum - ir valdysi!

R.Bach "Iliuzijos"

Skaitytojų vertinimai

Tiltas per amžinybę

Labai patiko

Knyga tarsi gražus sapnas. Trumpam išj...arnuotų siekiamybių {: bet juk galima)

2013 kovo 15

Prancūziškas testamentas

Labai patiko

2012 liepos 3

Insurgentė. Divergentė II knyga

Labai patiko

2014 rugsėjo 20

Portobelo ragana

Labai patiko

2013 gegužės 18

Paganinio kontraktas

Labai patiko

2018 birželio 21