Istorija, dokumentinė literatūra

Koks buvo pagrindinis Sovietų Sąjungos ginklas? Raudonoji Armija? Atominis ginklas? Knygos „Dezinformacija. Slaptas ginklas: laisvos visuomenės griovimo metodai" autoriai Ion Mihai Pacepa ir Ronald J. Rychlak teigia, kad informacijos iškraipymas - tikroji „blogio imperijos" jėga, kuriai ji skyrė daugiau žmogiškųjų pajėgumų nei gynybos pramonei ar ginkluotosioms pajėgoms. Knygoje skaitytojo laukia pasakojimas apie didžiausias Sovietų bloko dezinformacijos kampanijas šalies viduje ir už jos ribų.

Knygos autoriai parodo, kaip Josifo Stalino laikais gimė žodis „dezinformacija" ir kaip šia informacijos iškraipymo taktika naudotasi totalitarinėje valstybėje. Pagrindinė knygos pasakojimą vienijanti gija - Sovietų sąjungoje ir jos satelitinėse valstybėse vykdyta Romos popiežiaus Pijaus XII šmeižto kampanija. Ja buvo siekiama sumenkinti pontifiko autoritetą, pakirsti žmonių tikėjimą ir sudrebinti krikščioniškus Vakarų pasaulio pagrindus. 

Greta šios temos autoriai knygoje „Dezinformacija. Slaptas ginklas: laisvos visuomenės griovimo metodai" plačiai nušviečia ir kitas SSRS vykdytas dezinformacines kampanijas, nukreiptas prieš JAV, Izraelį, NATO ir kitus politinius priešininkus. Anot Ion Mihai Pacepa ir Ronald J. Rychlak, tokia sąmoningo tikrovės iškraipymo metodika Rusijoje gyva nuo pat XVIII a. Potiomkino laikų iki šių dienų, kai argumentuojant valstybės interesais siekiama perrašyti istoriją ir pakeisti pasaulio galios santykį. 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.