Visos knygos

Totalus chaosas
Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla , 2016 m.
360 psl.
Žanras: Visos knygos
Būklė: Gera
Kaina: 5,00 €

„Totalus chaosas" - pirmoji prancūzų rašytojo Jean-Claude Izzo (1945-2000) Marselio trilogijos knyga, įvertinta „Trofėjo 813" premija. Kūrinys, įkvėpęs visą literatūrinį judėjimą.

Marselis plėšomas tarp senojo ir naujojo pasaulių. Ugo, Maniu ir Fabio užaugo tame pačiame pavojingame miesto kvartale, darydami įvairius gatvės nusikaltimus, varžydamiesi dėl tų pačių merginų. Tačiau Fabio galiausiai nutolo nuo draugų ir pasirinko policininko kelią.

Dabar, po 20 metų, sužinojęs, kad Manu ir Ugo nebėra, jis puola aiškintis mįslingas jų žūties aplinkybes. O aplink tvyro, kaip dainuoja repo grupė IAM, „Totalus chaosas", baisi klampynė, iš kurios neįmanoma išbristi. Nesenstantis, pavargęs nuo pasaulio vienišius, moterų numylėtinis Fabio primena Henningo Mankelio Volanderį, jis - lyg ištisas naujosios kriminalinės Europos mikrokosmas, piktas, nenuspėjamas, nevengiantis pažaisti su įstatymu.

Jeanas Claude'as Izzo (1945-2000), parašęs šį romaną, kone per vieną naktį tapo įžymybe. Totalus chaosas - vadinamosios Marselio trilogijos dalis. Jos išgarsintas rašytojas laikomas literatūrinio judėjimo, Viduržiemio jūros noir, karaliumi. J. C. Izzo gerbėjai vyksta į Marselį, kad aplankytų vietas, kuriose vyksta romanų veiksmas, atkartoja jo personažų nueitą kelią. Kūrinių ciklas sulaukė ne vienos ekranizacijos.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Neįmanoma būti laimingam, jei laikote save įvykių ar kitų žmonių auka. Svarbu suprasti, kad visada dėl savo gyvenimo sprendžiate jūs, kad ir koks jis būtų. Net būdamas žemiausio rango tarnautojas darbe jūs esate savo gyvenimo viršininkas. Jūs vadovaujate. Jūs savo likimo šeimininkas.

L.Gounelle "Žmogus, kuris norėjo būti laimingas"

Skaitytojų vertinimai

Malda už Oveną Minį

Nepatiko

Visai nepatiko. Šiaip ne taip įveikiau... psl. Net neįdomu kaip ji ten baigsis.

2012 spalio 28

Miręs pasauliui (Sukes Stekhaus knyga 4)

Patiko

Viena iš mano mylimiausių šios serijos...s savo ydas, tik ji viena be nuodėmės.

2013 balandžio 3

Pokeris su rykliu

Vidutinė

Tai pirma mano skaityta knyga, kurią p...tsipalaiduoti po sunkios darbo dienos.

2012 gruodžio 18

Sudeginta gyva

Labai patiko

2012 birželio 16