Visos knygos

Tiesiog laikas pralėkė taip greitai, kad jie net nespėjo apsižiūrėti, o jaunoji Nuotaka jau stovėjo čia, veikiausiai atvykusi atlikti to, kas su visų formaliu pritarimu buvo seniai sutarta, - ištekėti už Sūnaus.
Buvo apmaudu pripažinti, kad, remiantis faktais, Sūnaus nebuvo.

Alessandro Baricco (Alesandras Barikas, g. 1958 m.) - italų literatūros fenomenas. Filosofas, muzikos kritikas, vienas populiariausių italų rašytojų pasaulyje. Jis yra parašęs 12 romanų, „Jaunoji Nuotaka" - naujausias jo kūrinys.
Prabangioje užmiesčio viloje pagal savus ritualus ir papročius gyvena turtinga, keista, atsaini Šeima. Dieną namiškius apima jaudulys ir džiugesys, tiesiogiai proporcingi nakties nerimui ir kančiai, mat, pasak legendos, būtent naktį karta po kartos miršta visi šeimos vyrai ir moterys. Dėdė per miegus žarstosi išminties perlais ir net žaidžia tenisą. Romus ir tvirtas Tėvas kiekvieną ketvirtadienį tam tikru reikalu važiuoja į miestą. Dukra savotišku būdu kovoja su naktinės mirties siaubu. Paslaptingos praeities Motina gyvena apgaubta legendinio grožio auros. Knygos čia uždraustos, nes jos atitraukia žmones nuo gyvenimo, kuriame viskas jau ir taip yra, tik reikia įsiklausyti... Nepajudinamą šios Šeimos gyvenimo ritmą palaiko visur esantis liokajus Modestas. Sūnaus nėra, jis išvykęs į užjūrį tvarkyti klestinčio tekstilės verslo reikalų ir namo siunčia tik gremėzdiškas ir keistas dovanas. Ir jaunutė Nuotaka, sugrįžusi iš užjūrio, kad ištekėtų už Sūnaus. Ji laukia, stebėdama nekintamus ritualinius įpročius, iš kurių įspūdingiausias - gausūs pusryčiai, neturintys nei galo, nei krašto. Viskas, rodos, sukasi tik apie viena - Sūnaus laukimą.
O laukdamas kiekvienas iš jų savaip mėgina išsigelbėti.
„Jaunoji Nuotaka" - lėtas, keistas, melancholiškas ir poetiškas romanas, alsuojantis bundančia erotika ir drauge nekaltumu, paslapties laukimu. Romanas apie paslaptis ir žinojimą, kurį slepia tie, kurie apie tai nieko nenutuokia.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Kiekviena problema turi savo sprendimo būdą, kiekvienas nuosmukis veda tik į pakilimą, kiekvienas nusivylimas atneša naujų tobulėjimo galimybių. Šiame nuostabiame pasaulyje VISKAS juda TIK GERYN...

N.Pravdina "Mano vaikas-būsimasis milijonierius"

Skaitytojų vertinimai

Pasimatymas su žudiku

Labai patiko

Labai senai skaiciau, bet vis dar ja pamenu. Tikrai gera knyga.

2012 balandžio 12

Į laukinį pasaulį

Vidutinė

Perskaiciau knyga,nepasykiau kad si kn...u knygu apie keliones,gamta ir pns....

2021 balandžio 25

Miręs iki sutemų (Sukes Stekhaus knyga 1)

Vidutinė

2013 gruodžio 2

Pagoniškasis akmuo

Labai patiko

2011 rugsėjo 30

Burtininkas magija amžiams bėgant

Labai patiko

Daug įdomių istorijų, tiek įtikimų ir ...jusių su magija, okultizmu, raganomis.

2012 gruodžio 5