Visos knygos

„Vaiko gerovė" - viena geriausių metų knygų: „The Washington Post", NPR, „Vogue", „BookRiot", nominuotas IMPAC premijai.

Fiona Mėj yra Aukštojo teismo teisėja, pirmininkaujanti sprendžiant Šeimos bylų skyriaus bylas. Ji nepaprastai protinga, gerbiama ir visiškai atsidavusi savo profesijai. Iš šalies bylos sprendimas neretai gali atrodyti paprastas, o bylos tikslas - užtikrinti vaiko gerovę - akivaizdus. Tačiau teisei kasdieniško pragmatizmo neužtenka, o Fiona yra ekspertė, kai priimant sprendimą tenka įvertinti kultūrines ir religines aplinkybes.

Tačiau net ir profesinė sėkmė negali apsaugoti nuo nesantaikos namuose. Fionos vyras Džekas prašo jos pagalvoti apie atvirą santuoką, o po barnio tiesiog išeina iš namų. Tai ją sutrikdo. Ji nė pati nesupranta, ko baiminasi - ar to, kad neteks Džeko meilės, ar aplinkinių pagarbos, sulauks jų pasmerkimo ir bus atstumta visuomenės. Ji pasineria į darbą ir visą savo dėmesį skiria sudėtingai bylai, kurios centre - septyniolikmetis vaikinas. Jis ir jo tėvai, priklausantys Jehovos liudytojų bažnyčiai, neleidžia vaikinui perpilti kraujo, nors tai ir išgelbėtų jam gyvybę. Tačiau Fiona vis tiek negali liautis galvojusi apie Džeką, o būtinybė kuo greičiau išspręsti bylą ir kaip nors išgelbėti byrančią santuoką jai tampa tikru išbandymu. Skaitytojus ši istorija pavergs ir neleis atsitraukti iki paskutinio puslapio.

Ian McEwan (Janas Makjuenas) yra daugiau nei tuzino nepaprastai populiarių knygų autorius, įskaitant ir jau išverstus į lietuvių kalbą romanus, kaip antai „Česilo pakrantėje", „Atpirkimas", „Šeštadienis", „Amsterdamas" ir kt. Šešios šio autoriaus knygos buvo nominuotos Bookerio premijai, iš kurių dauguma pateko į trumpąjį sąrašą, o romanas „Amsterdamas" 1998 metais šią premiją laimėjo.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

V i s i mes esame patyrę akimirkų, priverčiančių stabtelėti, atsitiesti, susitelkti ir susivokti, kas esame. Visos kliūtys, pasitaikančios mūsų kelyje, yra prasmingos. Tik nuo to, ar būsime atviri ir mokysimės iš šių iššūkių, priklausys, ar mums pasiseks, ar įklimpsime giliau.

O.Winfrey "Mano gyvenimo atradimai

Skaitytojų vertinimai

Stovi pasakų namelis

Labai patiko

2014 kovo 24

Mes-mend

Patiko

2015 balandžio 22

Šeima

Labai patiko

2014 vasario 1

Kas nors žydra

Labai patiko

2011 spalio 14

Ispanų kalba. 15 minučių kasdien

Labai patiko

2015 rugsėjo 4