Visos knygos

Jos šeimą išdraskė sovietinis režimas. Lietuva, Amerika, Sibiro platybės... Ir 20 metų atkaklios kovos, kol visa šeima vėl susitiko.

Jungtinių Amerikos Valstijų piliečio Johno Armono ir lietuvės Barboros Armonienės šeima viešėjo Lietuvoje, kai prasidėjo Antrasis pasaulinis karas. Johnas Armonas su dukra Donna 1940-aisiais spėjo grįžti į Jungtines Valstijas, o Barbora su sūneliu Jonu liko laukti išvykimo dokumentų. Tačiau vietoj Amerikos jiedu, kaip ir dešimtys tūkstančių kitų lietuvių, buvo ištremti į Sibirą. Negana to, motina ir sūnus netrukus buvo išskirti: dėl ryšių su JAV Barbora buvo apkaltinta šnipinėjimu ir įkalinta, o be priežiūros likęs jos sūnus Jonukas tapo „našlaičiu Ivanu". Kaustantis speigas, iki išsekimo alinantis darbas ir badas, artimųjų ilgesys ir nuolatinis nerimas dėl likimo malonei palikto sūnaus - tokia buvo Barboros Armonienės kasdienybė. Tačiau moteris niekada neprarado dvasios stiprybės ir vilties kada nors išeiti į laisvę ir pamatyti artimuosius.

Armonų šeima buvo išskirta dvidešimt metų. Lygiai tiek pat tęsėsi atkakli JAV gyvenančių Barboros vyro ir dukters Donnos kova dėl Barboros ir Jonuko. Ir štai vieną dieną įvyko stebuklas: Donna iš paties SSRS Ministrų Tarybos pirmininko Nikitos Chruščiovo išplėšė pažadą, kad Barborai su Jonu bus leista išvykti iš Sovietų Sąjungos. Po ilgų dvidešimties metų šeima vėl susitiko Amerikoje.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Nieko neverta priimti asmeniškai. Viskas, ką žmonės sako ir daro, dažniausiai yra jų asmeninės realybės projekcija. Įgiję imunitetą svetimoms pažiūroms ir nuomonėms jūs išvengsite beprasmiškų kančių ir savigraužos.

...

Skaitytojų vertinimai

Prestižas

Labai patiko

Viena įdomiausių mano skaitytų knygų, ...dar ilgai negalėjau apie ją negalvoti.

2013 lapkričio 13

Paliktos paslaptys

Patiko

Labai apsidžiaugiau nauja šios autorės... "Labai patiko", vis gi kažko trūko...

2012 kovo 15

Apie meilę ir šešėlius

Vidutinė

Tiesiog vidutinė.

2012 rugpjūčio 6

Nėščiosios vadovas

Labai patiko

labai issami. Kita nestuma praleisiu irgi su sia knyga

2012 vasario 5

Saldumynų karalienė

Labai patiko

Įdomi knygą, man ypač patiko autores k...vųjų ir mirusiųjų pasaulai susiliečia.

2011 lapkričio 22