Visos knygos

Kaina: 5,80 €

Dženė Erdal (Jennie Erdal) - škotų rašytoja, vertėja, redaktorė. Šis jos romanas vadinamas „filosofiniu nuotykiu" - tai knyga apie filosofiją ir nerimastinguosius filosofus. Prancūzų ir škotų kilmės vertėjas Edgaras atvyksta į Edinburgą versti škotų filosofo Deivido Hiumo esė. Škotijoje vertėjas susipažįsta su charizmatišku, menkos savivertės filosofu Hariu Sandersonu ir paslaptinga, meniška jo žmona Kari. Beklausydamas pasakojimų apie lėtą Hario ir Kari santuokos žlugimą Edgaras supranta, kad tėra tik svečias jų mieste, jų kalboje, jų gyvenime, ir susimąsto, kodėl taip niekada iki galo ir netapo savo paties gyvenimo savininku. Knygos pavadinimas kilęs iš škotų Šviečiamojo amžiaus filosofo Deivido Hiumo iškelto klausimo: ar įmanoma įsivaizduoti tai, ko dar nesi patyręs?

Išmintingas žmogus, kuris žinojo daugelį dalykų ir daug ką matė, toks vyras, kuris žvelgė į dangaus žydrynę ir safyro spalvos jūrą; kuris matė ir rugiagėles, ir žydručius didžiosios anties kiaušinius. Tas vyras plaukiojo akvamarino spalvos Ramiajame vandenyne ir sutiko mėlynąją žuvį angelą. O tarp brangių jo daiktų buvo dėžutė, importuota iš Afganistano, pagaminta iš lazurito - intensyviausios mėlynos spalvos, kokią kada galėtum pamatyti.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

VISADA YRA KAŽKAS MUS SAUGANTIS. Ar tai - kūno jėga, ar - dvasios stiprybė, ar tai - mumyse, ar - šalia mūsų, šiapus - ar anapus, gamtiška, o gal - antgamtiška... Gal tai angelas Sargas, neleidžiantis mums nebegįžtamai prapulti, visiškai galutinai pražūti...

knyga ir autorius neužfiksuoti

Skaitytojų vertinimai

Mylėdamas save tu būsi laimingas

Labai patiko

2015 kovo 15

Karalienės meilužis

Labai patiko

nuostabi

2012 vasario 5

Kafka pakrantėje

Patiko

Dansu dansu dansu patiko labiau, tačia...r įtraukianti iki paskutinio puslapio.

2012 rugsėjo 6

Sutemos

Labai patiko

Knygoje veiksmi labai nedaug, kas ture..., bet vistiek si knyga mane suzavejo:)

2012 balandžio 12

Kaukučiai ir Varinis Šernas

Labai patiko

2018 vasario 27