Visos knygos

Kaina: 5,00 €

Alamutas - tai pietinėje Kaspijos pakrantėje stūksanti viduramžių tvirtovė, kurioje XI a. buvo įkurta pirmoji žudikų mirtininkų mokykla.

1092-ųjų pavasarį į nuostabų žydintį sodą prie Alamuto tvirtovės kalnuose atgabenama išsigandusi mergaitė Halima. Tuo pat metu kitu keliu į tvirtovę atjoja jaunuolis Ibn Tahiras, trokštantis tarnauti vyriausiajam vadui Hasanui Ibn Sabai. Halima ruošiama tapti meilės rojaus hurija, o kilnumo ir pasiaukojimo idealais įtikėjęs jaunuolis pasiryžęs būti geriausiu Hasano kariu. Tačiau ko iš tiesų siekia Hasanas? Kodėl dar gyvi trumpam įžengę į rojų narsiausi jo kariai tampa negailestingais „gyvaisiais durklais"? Kas laukia Halimos ir Ibn Tahiro? Ar fanatiškų idėjų mūšio lauke juos išgelbės grožis ir poezija?

Šiame romane Vladimiras Bartolas (1903-1967) nagrinėja religinio fanatizmo ir terorizmo atsiradimą ir kelia manipuliavimo žmogaus sąmone klausimą. Tai po 2001 m. rugsėjo 11-osios naujai įprasmintas ir garsiausias slovėnų romanas, išverstas į daugiau nei 30 kalbų.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Niekas neklysta. Dažniausiai žmonės ko nors nežino. Jei aš manau, kad kitas asmuo neteisus, vadinasi, arba aš ko nors nežinau, arba tas žmogus ko nors nežino. Todėl, nebent noriu dėtis pranašesnis, verčiau išsiaiškinti jo požiūrio tašką.

H.Prather "Užrašai sau"

Skaitytojų vertinimai

Niekas nesimyli antradieniais

Nepatiko

Knygos istorija - suaugusiems, rasymo ...aigos atomazga, t.y. keletas puslapiu.

2015 lapkričio 26

Balta drobulė

Labai patiko

2013 gruodžio 2

Šešeri metai

Patiko

2015 kovo 7

Vieno genijaus dienoraštis

Labai patiko

knyga man žiauriai patiko :) Dievinu š...lentingo menininko kūrybą ir gyvenimą.

2012 gruodžio 18

Seniai miręs. Sukes Stekhaus knyga 9

Labai patiko

2013 sausio 11