Knygos vaikams ir jaunimui

Devintokai suvaromi į salę. Iškart susiskirstome klanais – Sportininkai, Kaimo Šaunuoliai, Kvaišos Eruditai, Palaikymo Komandos Šokėjos, Nevykėliai, Europos Atliekos, Būsimieji Amerikos Fašistai, Kudlotosios, Martos, Kenčiančios Menininkės, Aktorės, Gotai, Niektauzos. Aš nepriklausau nė vienam. Paskutines rugpjūčio savaites iššvaisčiau žiūrėdama prastus animacinius filmukus. Nevaikščiojau po parduotuves, nevažiavau prie ežero, nėjau į baseiną, nekėliau telefono ragelio. Devintą klasę pradedu su nevykusia šukuosena, nevykusiais drabužiais, nevykusiu požiūriu. Ir neturiu su kuo sėdėti.

Nuo pat pirmosios akimirkos Meriveterio vidurinėje mokykloje Melinda Sordino suvokia, kad čia bus atstumtoji. Ji sužlugdė paskutinį vasaros vakarėlį, nes niekam nieko nepaaiškinusi iškvietė policiją, taigi senosios draugės nebenori su ja kalbėtis, o nauji bendramoksliai žiūri kreivai.

Atstumta draugų ir neįstengdama papasakoti, kas nutiko per aną vakarėlį, Melinda nuo visų atsitveria tylos siena ir užsidaro savyje.

Tačiau slegiantys prisiminimai niekur neišnyksta, kol vieną dieną kai kas nutinka ir ji prabyla...

„Kalbėk“ – pirmoji šiuo metu jau populiarios JAV rašytojos, „Žiemos mergaičių“ autorės Laurie Halse Anderson knyga, sulaukusi ne tik didelio skaitytojų dėmesio, bet ir kritikų bei vaikus ir jaunimą nuo smurto ginančių institucijų pripažinimo. Publishers Weekly buvo išrinkta geriausia metų knyga.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Nieko neverta priimti asmeniškai. Viskas, ką žmonės sako ir daro, dažniausiai yra jų asmeninės realybės projekcija. Įgiję imunitetą svetimoms pažiūroms ir nuomonėms jūs išvengsite beprasmiškų kančių ir savigraužos.

...

Skaitytojų vertinimai

Trys sekundės dangaus

Patiko

2013 rugsėjo 26

Baronas Miunhauzenas

Nepatiko

ziauriai sudina

2017 liepos 5

Prieblanda

Vidutinė

2013 gegužės 7

Diena, kai išmokau gyventi

Patiko

"Tačiau jis ir toliau tikėjo, kad visk...s tik taip iš tikrųjų tampame savimi."

2016 balandžio 17

Pribuvėjos paslaptis

Labai patiko

Nereali knyga. Pirmakart skaiciau vidu...buvo vyrai, kokie ziaurus istatymai...

2013 lapkričio 19