Memuarai, biografijos, raštai

Ši knyga – galimybė pažinti Almanto Grikevičiaus (1935–2011) – vieno ryškiausių 7–9-ojo dešimtmečių lietuvių kino kūrėjų – asmenybės brandos ir kūrybos kelią: nuo vaikystės Kauno Šančiuose karo laikotarpiu, per Leningrado ir Maskvos gatves studijų metais, į konkrečių režisieriaus filmų kūrimo sūkurį. Režisieriaus 1966-ųjų „Jausmai“ lietuvių kino kritikų išrinktas geriausiu visų laikų lietuvių vaidybiniu filmu, „Faktas“ – pirmas lietuvių filmas, dalyvavęs ir apdovanotas konkursinėje Kanų kino festivalio programoje, „Herkus Mantas“ – filmas, kurio režisierius taip ir nesukūrė...

Grikevičiaus pasakojimas leidžia pažvelgti į lietuvių kinematografijos raidą sovietmečio epochoje ir naujai išvysti ją kūrusių asmenybių, A. Grikevičiaus bendrakeleivių, draugų, kolegų ir mylimų priešų, portretus: Vytauto Žalakevičiaus, Sauliaus Macaičio, Regimanto Adomaičio, Juozo Budraičio, Vytauto Paukštės, Gedimino Girdvainio, Algimanto Puipos ir kt.

Režisieriaus mintys ir prisiminimai, lydimi dokumentų pluošto – menininko likimo liudijimas, atspindintis pastangas išlaikyti kūrybinių sumanymų, galimybių juos įgyvendinti ir nepalankiai susiklostančių aplinkybių naštos svorį. Galiausiai – tai paskutinio A. Grikevičiaus filmo, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka jis pats, apmatai. O epizodus šiam filmui režisierius kūrė vienuolikos pokalbių su dviem istorikais, metu.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

...ką žmonės randa skaitydami knygą, ir kodėl vienas mato vieną piešinį, visiškai nepastebėdamas kito, ir kaip autoriui, reginčiam visiškai aiškų knygos paveikslą, turi būti keista matyti, kaip skirtingai ją suvokia skaitytojai.

D.Lessing "Auskiniai užrašai"

Skaitytojų vertinimai

Emos jūra

Labai patiko

Kaip lietuviu rasytojos, tai super kurinys!

2012 vasario 5

Dvasių namai

Labai patiko

Šią knygą, kaip ir jos tęsinius, persk...iko vėl ją norėsis paimti į rankas :))

2012 gegužės 28

Ponios Fiton gyvenimas kaime

Vidutinė

Lengvai ir greitai skaitoma, sakyčiau ...ityti po kokios nors sunkesnės knygos.

2013 balandžio 2

Maorės prakeiksmas

Patiko

Įdomu skaityti, giminės tęstinumas, ka...prieskoniu, tik pabaiga kiek nepatiko.

2017 lapkričio 3

Pasaulis pagal Garpą

Labai patiko

2013 gruodžio 2