Grožinė literatūra, romanai

Baudolinas
Tyto alba , 2002 m.
476 psl.
Žanras: Grožinė literatūra, romanai
Būklė: Gera

Umberto Eco (g. 1932) - Bolonijos universiteto semiotikos profesorius ir Aukštosios humanitarinių mokslų mokyklos vadovas. 1980 m. debiutavo romanu „Rožės vardas", vėliau, 1988 m., išėjo romanas „Fuko švytuoklė", o 1994 m. - „Vakarykštės dienos sala". Yra išleidęs daugybę esė ir studijų knygų.
„Baudolinas" (2000) - pramuštgalviškas nuotykis, istorinis romanas, neįmanomo nusikaltimo istorija, smagių lingvistinių išradimų teatras. Tik išėjęs, romanas tapo pasauliniu bestseleriu.
   Susimąsčius, koks buvo didžiausias viduramžių išsigalvojimas, U. Eco toptelėjo mintis apie legendinį kunigo Jono laišką. Tas falsifikatas informavo XII amžiaus žmones, kad Tolimuosiuose Rytuose egzistuoja krikščioniška karalystė.
   Šio sensacingo pranešimo autorius nežinomas, tad rašytojas savo romane pavadino jį Baudolinu ir apdovanojo nuotykių kupina biografija. „Kadangi „laiškas" pasirodė imperatoriaus Frydricho Barbarosos laikais, padariau jį Barbarosos įsūniu bei patarėju ir liepiau jam skirti gyvenimą legendinės karalystės Rytuose ieškojimams", - sako U. Eco. Vaizduodamas Barbarosą, jo žmoną Beatričę, autorius rėmėsi išlikusiais istoriniais šaltiniais, o istorijos spragas užpildė pasitelkęs fantaziją. Bet, anot U. Eco, joks autorius negali išgalvoti nieko, kas bent kiek prilygtų tikrovės dramatiškumui ir komiškumui. Klausiamas, ar rašydamas apie viduramžių žmones ir pasakiškus gyvūnus turi omeny mūsų laikus, rašytojas atsako: „Neegzistuoja istorinių knygų, kuriose nebūtų rašoma apie mūsų laikus. Be to, man dažnai kyla įspūdis, kad mano skaitytojai atranda daugiau paralelių tarp istorijos ir nūdienos nei aš pats".

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (2)

Vidutinis įvertinimas: Vidutinė

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Juk pasijusti įžeistam kartais gali būti ir malonu, ar ne tiesa? Ir juk žino žmogus, kad niekas jo neįžeidė, kad jis pats įžeidimą sugalvojo ir primelavo dėl gražumo, pats perdėjo, kad dailingiau atrodytų, prie žodžio prikibo ir iš adatos vežimą priskaldė, - pats žino tai ir vis dėlto pirmas įsižeidžia, taip įsižeidžia, jog net malonumą, didelį pasitenkinimą jaučia, o šitaip ir neapykantą išsiugdo...

F.Dostojevskis "Broliai Karamazovai"

Skaitytojų vertinimai

Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių II

Nepatiko

Pirmoji knyga nustebino, užkabino, gal...ersdama knygą pagalvojau - "šlamštas".

2013 gegužės 20

Heroinas

Labai patiko

Senai skaityta knyga, tačiau palikusi ...ų žala. Tikrai verta ją perskaityti ;)

2011 rugsėjo 29

Nieko geriau už namus

Labai patiko

2014 gruodžio 2

Aukštujų Šimonių likimas

Labai patiko

Skaičiau šią knygą ,būdama jauna. Iki ...iliaus karaliaus" Simonaitytės ,knygų.

2014 rugsėjo 24

Imperatorės haremas

Labai patiko

Labai įdomi ir išsami knyga apie petro...aterinos antrosios gyvenimo istorijas.

2014 spalio 31